Poengdeling i Larvik

Haugstad løp fra hele Halsen-forsvaret og sendte Lyn i ledelsen i Larvik. Foto: Harald Sollund

Haugstad løp fra hele Halsen-forsvaret og sendte Lyn i ledelsen i Larvik. Foto: Harald Sollund

Det var ingen stor kamp vi ble vitner til på Bergeskogen kunstgress lørdag ettermiddag. Et guffent vær med kraftig vind og regn skulle henge over Larvik denne dagen, og det var stort sett været og dommeren som skulle være i fokus.

Vanskelige spilleforhold og en dommer som hadde lagt listen svært lavt denne ettermiddagen, sørget for mange upresise pasninger og mye stopp i spillet. Men det var Lyn som skulle prøve å dra nytte av medvinden i første omgang. Elleve minutter skulle det ta før kampens første ordentlige sjanse kom. Da var det Henrik Lehne Olsen som viste frem skuddfoten. Skuddet fra 20 meter smeller i tverrliggeren til et stort gisp fra de fremmøtte.

Etter en drøy halvtime trodde alle at nysigneringen Johannes Nygaard Nilsen hadde sendt Lyn i føringen med en heading etter et flott hjørnespark av Mikkel Tveiten. Dessverre blåses det frispark mot, etter at dommeren mener at 20-åringen bruker ulovlige midler.

Lagene gikk til pause med 0-0 etter en ganske jevn omgang, der Lyn hadde vært nærmest og stod for det meste av initiativet.

I andreomgangen var det Halsen som skulle spille i medvinden og det var tydelig hvordan de skulle utnytte det. Et lavtliggende hjemmelag sørget for flere småskumle overganger og Lyn brukte litt tid på å vende seg til at ballen stoppet opp i vinden.

Men rett før timen var spilt slo Jonas-Aleksander Bakken en flott stikker gjennom til Eirik Haugstad. Lynvingen parkerte forsvaret til Halsen, og selv med en litt for lang touch, så satt han den bak en utrusende keeper og sørget for at Lyn tok ledelsen 0-1.

Men gleden skulle ikke vare lenge. Syv minutter senere får ikke Lyn klarert ordentlig etter et hjørnespark. Ballen legges inn igjen og på bakre stolpe står Halsens toppscorer Christer Johansen Smith helt alene og setter inn utligningen.

Lyn prøver å svare med og trykke på for et mål til, men får det ikke til på den siste tredjedelen. Halsen er heller ikke helt ufarlige, men ingen av lagene skaper nok til å avgjøre kampen. Derfor ender det også med poengdeling i Larvik.

En solid debut av midtstopper Nygaard Nilsen, som var veldig nære scoring og kan vise seg å bli en viktig spiller denne høsten. En god debut av Mo Adams også, som fikk en drøy time i Lyn-drakten. Det er også hyggelig å se at junioren Daniel Schneider spilte 90 minutter i sin fjerde kamp også.

Rekken med kamper uten seier står fortsatt, men det blir en ny sjanse søndag om en uke når Follo kommer på besøk. Da håper vi på revansje etter tapet i våres.

Tusen takk til alle Lyn-supportere som tok turen fra Oslo og støttet oss! Dere er svært viktige i denne tunge perioden, men sammen skal vi snu det. Vi sees på Bislett!

Thomas Nordeng