Samarbeidet med Molde er i gang

Molde sin trener for rekruttene, Daniel Berg Hestad, med tre av våre lovende juniorer. Fra venstre: Ola Hognerud, Jakob Hanstad og Daniel Schneider. Foto: Lyn1896.no

Molde sin trener for rekruttene, Daniel Berg Hestad, med tre av våre lovende juniorer. Fra venstre: Ola Hognerud, Jakob Hanstad og Daniel Schneider. Foto: Lyn1896.no

Som en del av samarbeidet med Molde FK, fikk noen av våre beste juniorspillere smake på hvordan det var å trene med rekruttene til moldenserne. Juniortrener Glenn Hartmann var også med og fikk verdifull innsikt og tilgang gjennom gode møter med sjefen for Akademiet hos Molde, Thomas Mork.

Dette sier gutta om treningsoppholdet:

Ola Hognerud (født i 01): - Det var gøy å se hvordan en toppklubb i Norge jobber. Treningene med rekruttlaget gikk bra og var skikkelig moro. Jeg ble motivert av å kjenne at jeg taklet nivået. Jeg tror vi vil tjene på samarbeidet med Molde.

Daniel Schneider (født i 02): - Det var en veldig fin og lærerik opplevelse. Molde FK var veldig profesjonelle, og det var kult å få oppleve det. Samtidig så var det gøy å få være med på å trene og lære av det de gjør hver eneste dag.

Jakob Hanstad (født i 02): - Alt var veldig profesjonelt og systematisk. Fint at Lyn får til et samarbeid med en toppklubb, og jeg er spent på fortsettelsen.

Glenn sier dette om deres første tur til Molde:
Vi ble meget godt mottatt og ivaretatt av Molde på denne turen. Hyggelig mennesker overalt, fra de som er ansatt til de mange frivillige som gjør en stor jobb for klubben. Molde er åpenbart flinke til å ta vare på og utnytte alle de ressursene som finnes i og rundt klubben.

Spennende, bra opplevelse og god erfaring for gutta å se hvordan en toppklubb i Norge jobber både på og utenfor banen. Meget flotte fasiliteter på Aker stadion hvor de har alt samlet på ett sted med administrasjon, trenere, analyse, styrkerom, fysikalske, kantine m.m. Gutta våre fikk to gode økter med de nest beste i klubben. Det er viktig å skaffe seg referanser og samtidig få en bekreftelse på at de faktisk holder et høyt nivå i forhold til alderen deres. Alle tre fikk vist seg godt frem på begge øktene på Aker stadion under Daniel Berg Hestad sin ledelse.

Slike opplevelser gir garantert mersmak og jeg er sikker på at det får våre egne til å jobbe bare enda hardere for å nå både sine egne og Lyn sine mål og ambisjoner.

For min egen del så er jeg like fornøyd med oppholdet. Thomas Mork, som i dag er ansvarlig for Molde akademiet, sørget for å sette av hele dagen sammen med meg for å diskutere både løst og fast. Samarbeidet og hvordan vi kan utnytte samarbeidet best mulig for begge parter. Utviklingsmodeller, kompetanseoverføring, analyseverktøy og bruk av data (målinger) for oppfølging av spillere, akademi m.m var noe av det vi fikk diskutert denne dagen.

Oppsummert en meget flott tur for både spillere og trener. Dette er bare starten på et fruktbart samarbeid for begge klubber.

Thomas Nordeng