En liten oppdatering fra Bent Inge

Ingen overdrivelse å si at vi er i kraftig motgang for tiden. Vi sliter med å få marginene på vår side om dagen. Vi arbeider hardt hver eneste dag for å snu den negative spiralen vi er inne i.

Vi har den siste tiden hatt fokus på å forbedre den defensive delen av spillet, siden vi slapp inn for mange og billige mål i vårsesongen. I den forbindelse har vi hatt bistand fra Drillo på feltet, hvor vi har jobbet spesielt med den bakre fireren. Jeg synes vi fremstår mer robust defensivt nå enn vi gjorde for bare kort tid siden.

Disse grepene har blitt gjort:

  1. Forbedre/forsterke forsvarsarbeidet med bidrag fra Drillo.

  2. Vi har trent hardere etter ferien, dette vil betale seg nå etterhvert.

  3. Vi har fått inn fire nye spillere som vil heve kvaliteten på trening og gi økt konkurranse om plassene. Espen (Keeper), Johannes (Stopper), Adams (midtbane) og Tobias (kant).


Dette må forbedres:

  • Vi skaper nå alt for få målsjanser. Og scorer for lite mål.

  • Vi må terpe samhandling offensivt, da dette har kommet litt i bakgrunnen av det defensive.

  • Vi må jobbe med relasjoner over hele banen, gjenkjenning, repetering og tydeliggjøring.

  • Vi må ikke bare opptre samlet når vi forsvarer oss, vi må også opptre mye mer samlet når vi skal angripe. Flere samtidige, motsatte bevegelser, flere/bedre initiativ både foran og bak ballfører. Flere og bedre løp i boks. Vi må søke avslutninger langt oftere enn vi har fått gjort de to siste kampene.

Når det gjelder forsterkninger, så jobbes det selvfølgelig med det kontinuerlig. Det som er viktig er at vi tenker at den aktuelle spilleren/spillerne skal være med også i 2020. Det er dette vi nå jobber parallelt med samtidig som vi skal begynne å vinne fotballkamper igjen. Kontinuitet er viktig.

Gutta prøver, men det ser ut som de mangler selvtillit. Dette er noe du mister over tid når de dårlige opplevelsene gjentar seg. Vi jakter nå på et godt resultat og den gode opplevelsen. Treningene er bra for tiden og gutta jobber godt.

Det er når motgangen er stor, mange vil se forandringer!

Det som vil være nøkkelen fremover er ikke først og fremst forandring, men forbedring og tydeliggjøring.

Økt konkurranse om plassene vil gi oss i trenerteamet flere valgmuligheter. Det er nå vi skal stå frem og opptre samlet. Det er nå vi skal vise karakter og ta ansvar for å løfte oss ut av denne motgangen.

Jeg er 100 % sikker på at vi skal klare å snu dette sammen. Allerede til søndag håper jeg at vi skal få oppleve ett Lyn-lag som fosser frem med tempo i angrep, få touch, stor bevegelse og med masse energi og aggressivitet. Ett Lyn-lag som arbeider knallhardt om hver eneste ball og forsvarer oss når vi må og angriper med en gang muligheten byr seg.

Siden jeg er nordlending, så tillater jeg meg å banne litt. Nå håper jeg det går en liten faen i oss og at vi står frem og tar ansvar. Vi må tenke muligheter og ikke konsekvenser. Vi er gode nok!

Til slutt vil jeg takke de gode supporterne våre som fremdeles kommer og støtter laget.


- Bent Inge Johnsen

Thomas Nordeng