Tap etter overtidsdrama

Sommerværet hadde kommet tilbake til hovedstaden og det var duket for kveldskamp på Bislett stadion. Bislett-matta var noe preget fra Findings-festivalen sist helg, men skulle ikke skape de verste problemene for lagene.

Kampen startet med to halvsjanser til Lyn i løpet av de ti første minuttene, begge signert Jonas-Aleksander Bakken. Det var først etter et kvarters tid kampens første store sjanse skulle komme. Tveiten la inn et godt slått hjørnespark, der ventet Nyheim som headet like utenfor. Svært nære for kapteinen og Lyn.

Like etter var det Grønner som var farlig frempå. Angriperen ble spilt gjennom, men Follo-keeperen rakk å komme ut å blokkere avslutningen.

Etter drøyt 20 minutter kom Follo mer med i kampen, men det var først etter halvtimen at bortelaget kom til sin første store mulighet. Follo spilte seg fint gjennom, men en våken Simsek i Lyn-målet kom tidlig ut og reddet det første skuddet. På returen stod en Lyn-forsvarer i veien og til slutt fikk klarert.

En jevn og ganske treg førsteomgang ebbet ut uten mål og uten de store sjansene.

I andre omgang prøver Lyn å gå ut med høyt press. Follo fikk ikke klarert ordentlig etter en langt kast fra Randers, og ballen havnet mellom Tveiten og Bakken. Sistenevnte treffer tverrliggeren fra 16-17 meter og Lyn er igjen nære ved å ta ledelsen.

Men like etter kontrer Follo. Det ender til slutt opp med at Eirik Haugstad stopper angrepet på ulovlig vis utenfor 16-meteren og får gult kort. Det påfølgende frisparket hadde fin retning, men heldigvis for Lyn sin del så var det over tverrliggeren.

Fem minutter senere spiller Follo seg fint gjennom leddene til Lyn, men skuddet blir alt for enkelt for Lyns sisteskanse.

Så var det klart for debutanten Tobias Hepsøe, som kom fra Junkeren sent i forrige uke. Det skulle bare ta to-tre minutter før hurtigtoget skulle vise seg frem foran Bastionen. Han dribler av et par Follo-spillere, men ble dessverre stoppet rett før han skulle til å skyte. Det hadde vært litt av en debut om han hadde fått til mer der.

Den neste perioden blir oppstykket av flere småskader, svake pasninger og flere bytter fra begge lag. Ingen lag klarer å få ordentlig kontroll på kampen.

Rett før slutt er Follo nære på å gå opp i ledelsen etter et frispark. Nok en god redning fra Orhan Simsek sørger for at det fortsatt er målløst.

Men det er når klokken har passert 90 minutter klimakset i kampen kommer. Først er det Haugstad som får sitt andre gule kort, etter å ha sparket ballen i nettveggen etter å ha blitt avblåst for offside. Lyn måtte derfor spille med ti menn i sluttminuttene. Det girer Follo-laget opp, som ønsker å stjele med seg alle poengene.

Og fire minutter på overtid får de også sjansen sin. Dommeren gir først et svært billig frispark til Follo, etter at Henrik Lehne Olsen helt tydelig er på ballen først i en takling. Frisparket ender i et innkast for bortelaget høyt i banen. Ballen kastes langt inn og i returrommet står Øyvind Rishaug og hamrer ballen nede i hjørnet. 0-1.

Lyn klarer ikke å svare og taper derfor kampen 0-1. Langt ifra en fantastisk fotballkamp, men desto ekstra ille å tape.

Ny sjanse for tre poeng er allerede hjemme på Bislett neste søndag klokken 18.00.

Vi ønsker igjen å takke for alle som kommer å støtter oss i disse tøffe tider. Vi trenger virkelig all støtten vi kan få.

Thomas Nordeng