Tre poeng mot Norild

Henrik Lehne Olsen scoret rett fra hjørnespark. Foto: Frank Halse

Henrik Lehne Olsen scoret rett fra hjørnespark. Foto: Frank Halse

Tidlig søndag ettermiddag tok Lyn tre nye poeng hjemme på Bislett stadion. Tre meget viktige poeng som sørger for at det blir et lite pusterom ned til nedrykksstreken. Men sjansesløseri fra hjemmelaget sørget for at det ble kamp helt inn mot Finnmarks-laget Norild.

For det var stort sett Lyn det skulle handle om, spesielt i førsteomgang. Et aggressivt og offensivt Lyn-lag gikk strupen på Norild og var nære ved å sjokkere bortelaget med en scoring allerede fra avspark. Det satte også standaren.

Eirik Haugstad var tilbake etter to kampers karantene, og det tok kun drøyt 20 minutter før han endte opp på dommerkortet igjen, denne gangen med scoring. Og kun ti minutter senere doblet Emanuel Grønner, etter fantastisk forarbeid av Tobias Hepsøe. 2-0 og det så ut som det skulle løsne.
Men Norild skulle vise seg å være effektive. To minutter etter målet til Grønner, fikk Norild sin første sjanse, og Andreas Rushfeldt viser styrke på en offensiv dødball og reduserer.

Selvom Lyn hadde dominert stort i både sjanser og ballinnhav, så stod det bare 2-1 til pause.

Etter hvilken lugget det litt mer kom gradvis mer med i kampen, men det var fortsatt Lyn som skapte de største sjansene. Først ble et Grønner-mål avblåst for offside, kanskje noe tvilsomt.

At det ikke er mållinjeteknologi i 3. divisjon er kanskje ikke så rart, men denne dagen skulle vi gjerne hatt det. For Lyn var svært nære scoring etter en dødball, men Norild klarte med nød og neppe å redde på strek. Til Lyn-spillernes store fortvilelse lot dommertrioen spillet fortsette.

“Corner er mål” hører man stadig vekk det ropes fra sidelinjer og tribuner fra tid til annen. Men aldri før har begrepet passet bedre. For Henrik Lehne Olsen sjokkerte både seg selv og alle andre da hjørnesparket hans skrudde rett i mål. 3-1 på Bislett etter timen spilt.

Men Norild skulle komme tilbake nok en gang. På sin andre sjanse i kampen var det Luka Baic som fikk lov til å redusere. Målet ga blod på tann og Finnmarkingene pushet på for utligning, men klarte aldri å sette Orhan Simsek i Lyn-målet på ordentlig prøve.

Etter noen smånervøse minutter var det deilig at Grønner satt spikeren i kisten i det kampuret passerte 90 minutter. Det var Emanuel sitt sjette mål på like mange kamper.

Lyn leverer en god kamp og skaper tosifret antall sjanser, spesielt i førsteomgang. Det kunne vært avgjort til pause, men ineffektiviteten foran mål sørget for at det ble spenning helt til slutt.

Neste kamp er borte mot Vålerenga 2 mandag 23. september.

Tusen takk til alle som kom på Bislett denne søndagen! Vi håper å se deg tilbake mot Grei om to uker.

Dagens Lyn-spiller ble Tobias Hepsøe, i sin andre hjemmekamp på rad. Stemt frem av publikum via Lyn-appen. Vi gratulerer!

Thomas Nordeng