Før kampen: Vålerenga 2

Lyn har begynt å finne tilbake formen og står med to strake hjemmeseiere, nå er det borteformen som skal snus på. Mot Ørn Horten i forrige bortekamp, fortjente Lyn kanskje å få med seg ett poeng. Det skjedde ikke, og nå venter serielederen på Oslo sin østkant mandag ettermiddag.

Vålerenga 2
Tommy Berntsens menn står med 17-1-2 så langt i Norsk Tipping-ligaen og leder avdelingen med åtte poeng foran Ørn Horten, som har spilt én kamp mer. I motsatt oppgjør i våres ødela to tidlige scoringer oppgjøret, som til slutt endte med 1-3 tap. Men etter den første halvtimen var Lyn på samme høyde, og kampen kunne fort fått et annet utfall om de to første målene hadde vært unngått.

Nå skal det revansjeres. Det er ingen tvil om at det blir tøft, og vi vet at Vålerenga ikke kommer til å legge noe i mellom når Oslo vest kommer på besøk. Men både FK Tønsberg og Frigg har begge tatt tre poeng mot de i år, så ingenting er umulig.

I sommer har de leid ut en del av spillerne som var mye benyttet på rekruttlaget, men én vi kan fort kan komme til å få gjensyn med er Mohammed Fellah. Ellers gjelder som alltid regelen om at de som starter førstelagets kamp denne helgen, må stå over andrelagets kamp.

Tre siste kamper:
Ullern - VIF2 0-2
VIF2 - MIF2 2-0
Frigg - VIF2 3-2

Lyn
Bent Inge Johnsen går inn til kampen med flere utilgjengelige spillere. Gjemmestad, Aasand, Borkø, Adams og Hansen er alle ute. Bastionen må også vente på å få se debuten til Ulrik Reinaldo Berglann, som fortsatt sliter med en liten skade. Øyvind Knutsen kan derimot komme med i troppen for første gang.

Jonas Bakken (to mål), Eirik Laabak og Trygve Løberg kom alle på scoringslisten da Lyn 2 vant 5-1 borte mot Furuset lørdag. Dette er noen av de som kjemper om startplass på mandag.

Hvordan følge kampen
Kampen spilles på Intility Arena mandag klokken 19.00.

Direktesport.no streamer kampen på sine nettsider (krever Nettavisen Pluss medlemskap).

Eventuelt kan du holde deg oppdatert på vår Twitter og/eller Facebook-side.

Thomas Nordeng