Rekken uten seier er brutt!

Før søndagens kamp mot Lokomotiv Oslo, hadde ingen av lagene vunnet på over to måneder. For Lyn sin del var det snakk om hele syv kamper. Men i går, 1. september, skulle rekken si stopp for de røde og hvite – endelig!

Lyn - Lokomotiv Oslo 4-1 (3-0), se høydepunktene i vinduet over.

For selvom de 10-15 første minuttene var jevne, med et lite press og noen halvsjanser fra bortelaget, så var det Lyn som stod for det aller meste i 1. omgang. Spesielt etter 1-0 scoringen drøyt 20 minutter ut i omgangen, senket hjemmelaget skuldrene og spilte veldig bra.

En livlig Tobias Hepsøe, som debuterte fra start, lekte seg pent forbi Lokomotiv Oslo-forsvaret på kanten av 16-meteren, før han slo ballen inn til Emanuel Grønner, som enkelt kunne score sitt andre mål for sesongen.

Kun minutter senere var Tobias frempå igjen. Nok en gang herjet han med venstresiden til bortelaget før han la inn, men denne gangen kom Grønner akkurat litt for sent til å sette ballen i mål.

Men Emanuel var der igjen på forsøk nummer tre. Denne gangen kombinerer Lyn fint på sin venstreside. Først vinner 100-kampersjubilanten, Emil Borkø, ballen langt inne på motstanderens halvdel med en fantastisk takling. Mikkel Tveiten spilles deretter gjennom med et flott veggspill før ballen ble lagt videre inn til Emanuel, som nok en gang fikk enkel jobb. 2-0 før halvtimen er spilt.

Og fem minutter senere var det Joakim Pedersen Strand som skulle overraske både lagkamerater, tilskuere og seg selv. Et innlegg fra Johannes Johannessen klareres rett til “Jokke” som står på 15 meter. Uten å nøle dro han til på volley og satt 3-0! Hans fjerde scoring i verdens vakreste drakt.

Etter pause la Lyn seg lengre ned i banen og tillot at Lokomotiv Oslo skulle få ha ballen litt mer. Og bortelaget grep sjansen og skapte mer i andre omgang. Orhan Simsek måtte ved to anledninger frem med to fantastiske redninger og holdt buret rent lenge.

I det 75. minutt var det Lokomotiv Oslo som tok Lyn på en overgang. Det ender til slutt med at bortelagets Jonas Njerve ble spilt pent igjennom, før han plasserte ballen bak Simsek. 3-1 og de fikk et lite håp om å komme tilbake.

Men det håpet skulle bli knust etter drøyte ti minutter. For innbytter Jonas Bakken skulle få æren av å punktere kampen. Denne gangen var det tomålscorer Grønner som brukte farten sin ned langs venstrekanten på en kontring. Helt uegoistisk spiller han ballen videre til Lyns toppscorer, Bakken, som setter inn 4-1-målet til full jubel hos Bastionen.

Tre meget viktige poeng ble dermed igjen på Bislett og Lyn klatret opp til 7. plass på tabellen.

Med flere spillere ute denne søndagen, så gjorde de som fikk sjansen en fantastisk jobb. Det vil nok gjøre jobben vanskeligere for Bent Inge Johnsen senere denne høsten, når han skal ta ut lag til de resterende kampene. Junior Ola Hognerud fikk også spille tid i dag og gjør en god jobb det kvarteret han spiller.

Neste kamp er borte mot Ørn-Horten førstkommende lørdag.
Tusen takk til alle som tok turen og bidro til at rekken med kamper uten seier ble brutt.

Thomas Nordeng