Lyn ubeseiret på Intility i 2019

Grønner igjen på scoringslisten da det ble poengdeling mot VIF2. Arkivfoto: Frank Halse

Grønner igjen på scoringslisten da det ble poengdeling mot VIF2. Arkivfoto: Frank Halse

Lyn-spøkelse ser ut til å ha funnet seg til rette på Intility Arena, for i 2019 er Lyn-familien ubeseiret på tre forsøk (damelaget har vunnet to, mens herrelaget spilte i går uavgjort).

Vålerenga 2 - Lyn 3-3
1-0
Sander Haugaard Werni (VIF2)
2-0 Deyver Antonio Vega Alvarez (VIF2)
2-1 Emanuel Grønner
2-2 Mikkel Tveiten
2-3 Eirik Haugstad
3-3 Markus Nakkim (VIF2)

Mandag kveld lå Lyn under 2-0 etter en drøy halvtime, etter å ha blitt presset ganske tøft gjennom hele omgangen. Men i det siste kvarteret før hvilen var Lyn veldig nære redusering ved flere anledninger. Spesielt Emanuel Grønner og Tobias Hepsøe var nære. Og det skulle til slutt gi uttelling. For rett før lagene gikk til pause, snappet Emanuel opp et svakt tilbakespill og satte ballen enkelt i mål. En viktig redusering gutta tok med seg inn til pause.

Målet skulle vise seg å gi Lyn-gutta en fantastisk vitamininnsprøytning. For i andreomgangen leverte gutta årsbeste! Lyn gikk ut å sjokkerte Vålerenga fra start, og allerede fire minutter ut i omgangen utlignet den vaskeekte Lyn-gutten Mikkel Tveiten fra sin venstrebackposisjon. En flott ball fra Christoffer Simensen fant Mikkel på bakre, som på lekkert vis satt ballen i mål. Gutten er utrolig nok bare 17 år.

Men Lyn ga seg ikke med det og kjørte på videre for alle poengene. Lyn rullet opp flere nydelige angrep. Etter 68 minutter skulle det betale seg igjen. Ulrik Reinaldo Berglann hadde nettopp kommet inn til sin debut, og på en av sine første touch sendte han Eirik Hagustad gjennom. Eirik kriget ballen i mål og sendte Lyn i ledelsen til stor glede fra de fremmøtte på bortefeltet. 2-3 på Intility!

Og lenge så det ut som det skulle bli seier også. Men hele seks minutter på overtid utligner Vålerenga på siste spark. Svært nære å hale seieren i land, men den enorme innsatsen i 2. omgang tar vi med oss videre.

Protest levert
De fleste har sikkert fått med seg at Vålerenga 2 startet kampen med fire spillere over 22 år i gårsdagens kamp. Reglementet i NFF sier at det kun er lov å ha tre på banen samtidig. Vi har i dag sendt inn protest til juridisk avdeling i NFF og venter svar sent denne uken eller tidlig neste uke.

Thomas Nordeng