Back to All Events

Lyn-Tynset 3-1

Tre poeng i premieren  Lyn slo Tynset 3-1, men seieren satt ubehagelig langt inne. I hovedstaden jobber årstidene ukeskift, og stikk i strid med hva vi hadde bedt om vant vinteren da Bislett endelig kunne åpnes. Temperaturene til tross møtte både spillere og supportere fra begge lag, dermed kom vi endelig i gang med årets 3. divisjon. Lyn var storfavoritt før kampen, med den sedvanlige advarselen om at ingen fotballkamper vinner seg selv, særlig ikke når premierenervene dirrer. På et humpete Bislett var det uansett vertene som tok styringen fra start. Kampen var knapt et minutt gammel da Fadel Karbon presenterte seg for Østerdalens helter. Med et rykk på høyre kant ble han kvitt én mann, en finte dro av nummer to, før han trakk seg inn i banen og mistet en tredje motstander. Dessverre ble skuddet for svakt, og keeper Sondre Kroglund holdt enkelt. Tynset svarte med en lobb til side for mål fra distanse, men det skulle bli en rolig omgang for keeper Adrian Møller. Åtte minutter var spilt da et veggspill mellom Anwar Pellegrino og Johannes Johannessen ga hjørnespark på venstre side. Innlegget ble i hardeste laget, men Lyn spilte seg til en ny mulighet på motsatt side. Fadel Karbon slo til slutt inn til Felix Boe-Tangen, som avsluttet i blokka fra kloss hold. Før ti minutter var spilt kom den tredje muligheten for Lyn. Et innlegg fra venstre havnet hos Eirik Bækkelund, som testet skuddfoten uten å høre nettsus. I de følgende minuttene banket Ola Sætherbakken og Emil Borkø hver sin ball over mål, et oppspill fra Morten Bjørshol var nær Felix Boe-Tangen, et skudd fra Fadel Karbon stusset via en forsvarer og like utenfor lengste kryss, og slik tikket minuttene. Men fotball er ikke matematikk. Virkelig ikke. Halvtimen nærmet seg da Lyn sleivet i eget forsvar. En pasning fra Tynset fant Eivind Stormoen mutters alene på vei mot keeper. Adrian Møller gjorde sitt beste, men med all tid i verden kunne Stormoen runde sisteskansen og trille inn 1-0 for gjestene. En real kalddusj for Lyn, som mindre enn noe trengte et enda dypere Tynset å krangle mot.    

Tre poeng i premieren

Lyn slo Tynset 3-1, men seieren satt ubehagelig langt inne.

I hovedstaden jobber årstidene ukeskift, og stikk i strid med hva vi hadde bedt om vant vinteren da Bislett endelig kunne åpnes. Temperaturene til tross møtte både spillere og supportere fra begge lag, dermed kom vi endelig i gang med årets 3. divisjon.

Lyn var storfavoritt før kampen, med den sedvanlige advarselen om at ingen fotballkamper vinner seg selv, særlig ikke når premierenervene dirrer. På et humpete Bislett var det uansett vertene som tok styringen fra start.

Kampen var knapt et minutt gammel da Fadel Karbon presenterte seg for Østerdalens helter. Med et rykk på høyre kant ble han kvitt én mann, en finte dro av nummer to, før han trakk seg inn i banen og mistet en tredje motstander. Dessverre ble skuddet for svakt, og keeper Sondre Kroglund holdt enkelt.

Tynset svarte med en lobb til side for mål fra distanse, men det skulle bli en rolig omgang for keeper Adrian Møller.

Åtte minutter var spilt da et veggspill mellom Anwar Pellegrino og Johannes Johannessen ga hjørnespark på venstre side. Innlegget ble i hardeste laget, men Lyn spilte seg til en ny mulighet på motsatt side. Fadel Karbon slo til slutt inn til Felix Boe-Tangen, som avsluttet i blokka fra kloss hold.

Før ti minutter var spilt kom den tredje muligheten for Lyn. Et innlegg fra venstre havnet hos Eirik Bækkelund, som testet skuddfoten uten å høre nettsus. I de følgende minuttene banket Ola Sætherbakken og Emil Borkø hver sin ball over mål, et oppspill fra Morten Bjørshol var nær Felix Boe-Tangen, et skudd fra Fadel Karbon stusset via en forsvarer og like utenfor lengste kryss, og slik tikket minuttene.

Men fotball er ikke matematikk. Virkelig ikke.

Halvtimen nærmet seg da Lyn sleivet i eget forsvar. En pasning fra Tynset fant Eivind Stormoen mutters alene på vei mot keeper. Adrian Møller gjorde sitt beste, men med all tid i verden kunne Stormoen runde sisteskansen og trille inn 1-0 for gjestene.

En real kalddusj for Lyn, som mindre enn noe trengte et enda dypere Tynset å krangle mot.
 

 

Denne sjansen var så stor at vi brukte to avsnitt på å beskrive den (foto: Lars Opstad/Kladd.no)

 

Alle sjansers mor
Så er det tid for et tilbakeblikk og et lite frempek. At Anwar Pellegrino ikke har scoret for Lyn ennå fortjener nemlig et eget avsnitt. Den tidligere Godset-spissen har imponert i sine første kamper for Lyn, og kommet til en rekke gode sjanser, men undertegnede har knapt sett en spiller med flere marginer mot seg på så kort tid.

Fem minutter etter Tynsets mål kontret Lyn. Pellegrino curlet til slutt ballen rundt keeper, mot det alle trodde skulle bli et utligningsmål. Ballen traff imidlertid innsiden av stolpen, før den vred seg rundt utsiden av motsatt stolpe og over dødlinja. Det skal nesten ikke være matematisk mulig, men så vaket heller ikke denne kampen rundt midten av noen gausskurver.

Rundt pause hadde bortelaget sin beste periode, og i disse minuttene var de ubehagelig nære å doble ledelsen. Få minutter før halvtid havnet en Lyn-klarering rett i en Tynset-kropp. Adrian Møller styrtet ut, og sammen med Benjamin Nessjø Nyheim fikk han avverget skudd i det åpne målet fra 30 meter.

Like etter hvilen var gjestene rett og slett gode. Riktignok måtte Sondre Kroglund fange sin egen retur etter et skudd fra Fadel Karbon i første minutt, men etter det fikk Tynset blant annet tre hjørnespark på kort tid. Deres største sjanse var imidlertid av det komiske slaget. Det som så ut som en ufarlig klarering (alternativt en fantastisk lobb) fikk perfekt bue mot mål, og en våken Møller fikk såvidt bokset ballen over til hjørnespark.

Fem minutter ble likevel det Tynset fikk, i tillegg til en par-tre gode kontringer, resten handlet om Lyn.

56 minutter var spilt da utligningen endelig kom. Morten Bjørshol har begynt å finne seg til rette på stopperplass, og med en god pasning fant han Felix Boe-Tangen på Lyns høyre side. Den unge spissen trakk seg innover i retning dødlinja, og lokket både keeper og forsvar i sin retning før han slo 45 grader ut. Der ventet Johannes Johannessen, som banket ballen opp i nettaket til 1-1.

Så mye mer fortjent blir ikke en utligning, men her var det ingen grunn til å trekke ut feiringen. Lyn skulle ha mer.

Nå kom mulighetene tett igjen. Et frispark fra Fadel Karbon smalt i muren, et veggspill mellom Sikander Chaudry og Felix Boe-Tangen endte med avslutning utenfor fra sistnevnte, og Benjamin Nessjø Nyheim var høyest på et hjørnespark uten å få ordentlig kraft på ballen.

 

 

Conde scoret i debuten på Bislett, uten at vi helt vet hvordan (foto: Lars Opstad/www.kladd.no)
 

Så sang nettmaskene
Andre omgang var ganske nøyaktig halvspilt da Lyn scoret igjen, riktignok uten å belønnes av dommeren. Igjen var det Morten Bjørshols presise pasningsfot som regisserte, før Anwar Pellegrino kunne vri ballen ned i lengste hjørne. Normalt vil undertegnede slå seg til ro med at assistentdommer har bedre vinkel, men i dette tilfellet har jeg til gode å høre fra noen som kan skjønne at Pellegrino var offside. Kanskje er vi kollektivt blinde, kanskje litt for subjektive, kanskje bommet linjers, tellende mål ble det uansett ikke.

 

Heldigvis ble aldri beslutningen avgjørende. For ti nervepirrende minutter senere satt ballen igjen i nettet, og denne gang var det ingen tvil.

Lyn fikk frispark fra 30 meters hold, og Emil Borkø testet like gjerne skuddfoten. Keeper Kroglund reddet til hjørnespark, og for gud-vet-hvor-mangte gang slo Borkø inn i feltet. Denne gang var innbytter Amadou Koulibaly Conde høyest. I et kaotisk felt er det vanskelig å si nøyaktig hva som skjedde, men ballen var innom minst én Tynset-spiller før den krysset streken, uten at vi fratar Amadou hans første Lyn-scoring.

På stillingen 2-1 kunne vi fått en svært ubehagelig avslutning. Riktignok hadde Lyn styrt det meste, men en sen utligning hadde passet denne kampen bra. Denne gang var imidlertid skjebnen i godt humør. Få minutter etter ledelsesmålet fant Sikander spisskollega Karbon med en lekker utsidepasning. Forsvaret hadde få andre muligheter enn å rive ned Karbon, og den muligheten grep de.

Straffen ble ekspedert iskaldt av 17 år gamle Felix Boe-Tangen, som ga Lyn 3-1 med sitt 12. mål på 14+6 a-kamper!

Men før vi avslutter må vi tilbake til stakkars Pellegrino. Som altså skapte krusninger i romtiden med sin sjanse i første omgang, tilsynelatende ble fratatt en scoring i andre, før han like før slutt styrte et innlegg fra Boe-Tangen utenfor et helt åpent mål fra rundt regnet to meters hold. Den scoringen får du snart, Anwar, og når de først kommer blir de mange!

Uansett ble kampen blåst av på stillingen 3-1. Det er full pott det, selv om det satt langt inne.

 

 

Foto Dag Standal / BillyBonkers

712 så Ødegaards trenerdebut på Bislett (foto: Lars Opstad)

– Fornøyd med tre poeng
Thomas André Ødegaard har vunnet tre av tre så langt, men legger ikke skjul på at nervene kunne sluppet billigere unna:

 

– Sånn er fotballen. Man kan aldri gå inn i en kamp og hente tre forhåndsannonserte poeng, du må kjempe for det. Vi lykkes i dag, og jeg er fornøyd med tre poeng.

Seriepremiere på naturgress i Norge kan være en utfordring, men Ødegaard er fornøyd med hvordan laget taklet situasjonen:

– Vi har vanvittig mange muligheter, og Tynset har vel omtrent ett mål på null sjanser i første omgang. Det er et vanskelig underlag i dag, som kan gjøre det mer stressende å ligge under. Men vi har snakket om situasjoner som dette, og viktigheten av å være tålmodige. Jeg er fornøyd med at vi holder roen, og lykkes med ting vi har trent på selv når det koker i hodet.

Motstander Tynset har blitt dømt nord og ned i forhåndstipsene. Lyn-treneren var imponert over lagets innstilling til kampen, selv om det ikke holdt helt inn:

– Tynset kjemper bra og holder unna lenge. Vi får ingenting gratis, og det tror jeg ingen andre i avdelingen får heller.

PS: Vi gratulerer også damelaget med seier 2-1 i sesongpremieren på Kringsjå!

Later Event: April 30
Lyn - Eidsvold TF 2-1