Back to All Events

Lyn-Stabæk 0-1

foto: Lars Opsatd

foto: Lars Opsatd

Tap i tett toppkamp

Lyn og Stabæk 2 byttet på å dominere, men det var bare gjestene som fant veien til mål.

 

Det var duket for toppkamp på Bislett, da Lyn møtte Stabæk 2 i kveld. Når to lag uten poengtap møtes må minst én rekke brytes, og etter en jevnspilt kamp var det dessverre gjestene som trakk det lengste strådet.

Lyn åpnet bra de første minuttene, men det var ingen tvil om at de unge, hardtsatsende Stabæk-spillerne holder et høyere nivå enn avdelingen for øvrig. Presisjonsnivået og balltempoet var høyere, og i starten så Lyn-spillerne periodevis ut som uforberedte prøvespillere på en eliteserietrening.

Heldigvis fikk vi se et hjemmelag som hevet seg, men først skulle Stabæk få brenne noen sjanser.

Et kvarter var spilt da en litt for treg reaksjon på Lyns midtbane endte med balltap. Emil Bohinen skjøt fart på venstre side, og la ut til Sindre Mauritz-Hansen. Den fremdeles unge spissen har herjet i 2. divisjon en årrekke før overgangen til Stabæk, men dagens første avslutning mot mål gikk utenfor fra snaut 15 meter.

Tre minutter etter kom sjanse nummer to. Denne gang var Mauritz-Hansen servitør, mens det var Ola Brynhildsens tur til å skyte utenfor stengene.

Så begynte Lyn å komme inn i tempoet. Kort tid etter de to Stabæk-sjansene fant Christoffer Simensen rom, og med en herlig ball fant han Fadel Karbon på vei gjennom. Keeper Gurpreet Singh Sandhu raste ut av målet, og drøyt 25 meter fra mål havnet de to i kamp om ballen. Karbon kom først, men forsøkte å avslutte direkte, og med keeper så tett på ble det med forsøket.

Halvtimen var passert da Lyn fikk sin andre store mulighet. Felix Boe-Tangen stusset ballen tilbake til Eirik Bækkelund på venstre kant. Vingen slo lavt inn til Fadel Karbon, som denne gang styrte like til side for mål fra godt hold.

Stabæk svarte med et par hjørnespark, men det var også Lyn som fikk omgangens siste sjanse. Felix Boe-Tangen var igjen raskest i bakrom, men presset bakfra skjøt han rett på keeper.

Lagene gikk til pause på et ikke helt urimelig 0-0-resultat. Gjestene åpnet klart best, og var nok nærmest scoring, men Lyn kom bra inn i kampen og utlignet i sjansestatistikken.

Artikkelen fortsetter etter bildegalleriet. Alle foto: Lars Opstad/Kladd.no

Dominans til ingen nytte
Etter pause var det Lyn som tok tak i kampen. Kun tre minutter var spilt da Morten Bjørshol fant Felix Boe-Tangen med en av sine signaturpasninger. I en sjanse som lignet hans siste før pause var Felix først i bakrom, men med en mann i rygg, og også dette skuddet gikk hardt rett på keeper.

Og nå dominerte plutselig Lyn. Et hælspark fra Felix Boe-Tangen fant Fadel Karbon, som skjøt via et Stabæk-ben til corner. Like etter fant Christoffer Simensen lagkamerat Johannes Johannessen på høyre kant, det påfølgende innlegget ble headet utenfor fra Fadel Karbon. Og før omgangen var halvspilt ventet nok en mulighet. Lyn kontret, Felix Boe-Tangen avsluttet, men igjen via et ben til hjørnespark.

Normalt er dette øyeblikket hvor Lyn skal sette inn nådestøtet. Målet for årets sesong er å være bedre trent og ha en bredere stall enn motstanderen, men slik fungerer det ikke når man møter en eliteserietropp. Så da begge lagene begynte å bytte, var det gjestene som kom inn i kampen igjen.

Et bra veggspill endte i hjørnespark for gjestene, og Lyn ble liggende stadig dypere i banen. Med drøyt ti minutter igjen å spille kom den avgjørende scoringen, og symptomatisk nok var det to av Stabæks innbyttere som ordnet målet, dessverre med litt hjelp av Lyn.

Felix Leenborg Anthonessen slo inn fra Stabæks høyre kant, men sendte ballen over de fleste i feltet, keeper inkludert. På bakre stolpe skulle Lyn klarere, men ballen ut ble det aldri noe fart i, og plutselig stod Eivind Fallås Dahl med ballen i føttene. Den unge spissen kunne trille ballen i åpent mål, og gjestene ledet 1-0.

Lyn begynte å jage fremover, men fikk ingen lettere jobb da Felix Boe-Tangen, såvidt vi kunne forstå fra sidelinjen, ble utvist for å ha slått til et hjørneflagg.

Med 10 mot 11 jaget Lyn utligning. To minutter før slutt satt også ballen i nettet. Et frispark fra dypet ble kriget videre i mål, men assistentdommer stod med flagget i været. Om det ble markert for offside eller frispark gikk undertegnede hus forbi i alt mylderet, og jeg skal ikke engang gjette på hvorvidt den var åpenbar eller tvilsom, så vi lar det bli med at målet ble annullert uten de helt store protestene fra de  banen.

Siste sjanse kom langt på overtid, da innbytter Sikander Iqbal Chaudry banket ballen i nettveggen fra skrått hold. Men 0-1 ble det, med en påfølgende fare for at sesongen herfra og ut blir en jakt på et lag som neppe taper mange poeng.

Et bittert tap for Lyn, som hadde marginene litt mot seg i en kamp lagene vekslet på å kjøre. Om vi skal finne en trøst i skuffelsen må det være måten Lyn hevet seg mot bedre motstand enn vanlig. Det er nok mange år til vi kan svare på Stabæks treningsmengder på Kringsjå, men de vil tape poeng før eller senere disse òg.

Da skal vi være der!Lyn – Stabæk 2 0-1
0-1 Eivind Fallås Dahl (79)

Tilskuere: 509

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Morten Lyngstad Bjørshol, Petter Høvik, Amadou Koulibaly Conde – Eirik Bækkelund, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen – Fadel Karbon, Anwar Pellegrino, Felix Boe-Tangen

Bytter:
Mads Peder Sveen <> Fadel Karbon (73. min)
Benjamin Nessjø Nyheim <> Eirik Bækkelund (73. min)
Sikander Iqbal Chaudhry <> Anwar Pellegrino (84. min)

Earlier Event: May 6
Redalen - Lyn 1-3
Later Event: May 20
Lokomotiv Oslo - Lyn 0-2