Back to All Events

Flisa-Lyn 2-3

IMG_20170610_165404-1024x753.jpg

Ny ettmålsseier

Ny ettmålsseier
Lyn ledet 3-0 over Flisa 20 minutter før slutt, men spenningen slipper vi ikke unna!

(foto: lyn1896.no)

Korsvoll ble første lag som slo Stabæk 2 i årets 3. divisjon, dermed lå tre lag i toppen med ett tap hver etter ni serierunder. Lyn har imidlertid en hengekamp mot Raufoss 2, og måtte beseire et sterkt hjemmelag på Flisa for å holde følge med de to konkurrentene.

Skadesituasjonen gjorde ikke saken enklere for Thomas André Ødegaard. Henrik Carlyle kom inn i forsvaret til sin første kamp fra start, Petter Høvik ble flyttet opp på midtbanen, mens Ola Sætherbakken inntok rollen som midtspiss, der han også vikarierte i deler av fjorårssesongen.

Med mange nye relasjoner gjestet Lyn et lag som hadde vunnet tre av sine siste fire, og som stod med 3-0-1 på hjemmebane. Flisa gikk også ut med selvtillit på eget kunstgress. Tre minutter var spilt da de fikk sitt første hjørnespark, uten at noe kom ut av den.

Første halvdel av omgangen var heller tam. Det var hjemmelaget som holdt ballen mest og presset offensivt, men det kom få sjanser ut av ballbesittelsen. Lyns første kom etter et kvarter, da et skudd fra Felix Boe-Tangen ble reddet greit av keeper, mens Tore Andreas Gundersen overrasket Adrian Møller i Lyn-målet med en frekk lobb uten å treffe mellom stengene.

Flisas beholdning før pause var et halvt dusin cornere og et par halvfarlige avslutninger. For Lyn ble en scoring fra Ola Sætherbakken annullert for offside, mens skuddene ellers ble for svake. At Lyn likevel gikk til pause med 2-0-ledelse skyldes i all hovedsak én mann.

Rune Isaksen er tilbake etter skadeproblemer, og har vist gode takter de siste par kampene. I dag var Senjas store sønn tilbake på topp. 38 minutter var spilt da han lekte med Flisa-forsvaret på 20 meters hold. Etter noen horisontale dragninger slo han en perfekt pasning gjennom til Johannes Johannessen alene med keeper. Johannessen var kald, styrte ballen forbi keeper og sørget for 1-0 til Lyn.

Fem minutter senere gjorde Isaksen det selv. Målet var nok ikke helt på høyde med det han scoret mot Alta borte i 2013, men helt gal er likevel ikke sammenligningen. Fra avstand og skrå vinkel banket han til, ballen curlet over keeper og duppet ned i lengste kryss.

2-0 til pause kunne virke flatterende spillet tatt til betraktning, men her var det effektiviteten som skilte lagene.

(foto: Lars Opstad, arkiv)
Mål og målgivende fra Mats Ingebrigtsen og Rune Isaksen (foto: Lars Opstad)
Skapte spenning igjen
Rune Isaksen startet også andre omgang med et skudd, men denne gikk rett på keeper. Og som mot Ready sist helg roet det seg etter hvilen. For gjestene skapte Simen Stølen litt kaos da han skjøt fart inn i feltet, men Adrian Møller var godt ute og avverget før avslutningen kom.
Flisa viste klare styrker offensivt, og produserte en rekke hjørnespark fra innlegg og oppspill. Store sjanser ble det dog ikke av trykket, tyve minutter ut i omgangen var det derimot Lyn som fant nettmaskene igjen.

Mats Ingebrigtsen slo et frispark fra innleggsposisjon, og som mot Valdres gikk ballen over keeper. På bakre stolpe stod Felix Boe-Tangen som stanget ballen i nettet. Om den var over streken før den møtte Felix’ hode skal de to få krangle om, men målet ble registrert på Mats Ingebrigtsen, og ville nok gått i mål uansett, så lar vi trønderen få æren for 3-0-målet.

Dødelig effektivt av Lyn, som så ut til å ha full kontroll på kampen. Men er det én ting vi har lært av Lyn anno 2017 er det at ingen kamper er avgjort før dommeren blåser. Om Lyn står til tap eller uavgjort hentes det inn, står Lyn til seier rotes det nesten bort. Nesten. Med 7-0-1 skal vi ikke klage på poengfangsten, men stakkars supporterhjerter har fått kjøre seg i hele år, og Flisa ble intet unntak.

Etter 70 minutter landet et innlegg fra høyre i føttene til Bjørn Erik Krogh Gerson i 16-meterfeltet. Han fikk all tid i verden til å sikte, og satte ballen i mål bak Adrian Møller.

Fremdeles skulle det ikke være spennende. 3-1 til Lyn, under 20 minutter igjen å spille, og et kampbilde som ikke tydet på sjansebonanza mot slutten heller. Og Lyn var jammen ikke langt unna å punktere fullstendig. Et frispark fra Rune Isaksen ble reddet, men keeper måtte gi retur. Den havnet nesten i føttene til Marko Nazari, som i så fall ville hatt åpent mål. Like etter fant Isaksen et halvt dusin Lyn-spillere foran mål, men ingen ble enige om hvem som skulle skyte, ben ble ikke stokket riktig, og Flisa fikk til slutt klarert.

To minutter på overtid skjedde det som ikke skulle skje. Denne gang kom innlegget fra venstre, og tidligere Tyskland-proff Tore Andreas Gundersen fikk heade upresset ned i nærmeste hjørne. 3-2, og nok en gang måtte vi pine oss gjennom eviglange overtidsminutter.

Flisa fikk sin sjanse nesten seks minutter på overtid, ikke overraskende etter hjørnespark. Heldigvis ble det med sjansen, og nok en gang kunne vi puste lettet ut. Det gikk denne gangen også.

(foto: Lars Opstad)
Thomas André Ødegaard var stolt over innsatsen (foto: Lars Opstad, arkiv)
– Stolt av gutta
Thomas André Ødegaard fortsetter å plukke trepoengere, nok en gang etter en ettmålsseier:
– Vi har god kontroll i første omgang, uten at vi skaper så mye. Etter pause slutter vi å spille, slutter å ta sprintene. Vi sliter med å håndtere de høye ballene deres, og da blir det dessverre spennende igjen. Men vi tar de tre poengene, og det er tross alt det viktigste.

Henrik Carlyle startet sin første kamp, Bjarte Hovland debuterte, mens Rene Reyes fikk sine første minutter for a-laget denne sesongen, dette på toppen av spillere i uvante posisjoner. Ødegaard legger ikke skjul på at skadene preger kampen:

– Vi er nede på beinet med skader nå, og den siste halvtimen blir det mange nye relasjoner å holde styr på. Det er selvfølgelig en ekstra utfordring. Så jeg er stolt av gutta som drar det i land. Vi har vunnet 7 av 8 i serien, så selv om det er ting vi kan bli bedre på må vi også kunne glede oss over det som tross alt stemmer!

Lyns neste kamp er hjemme mot Gjøvik-Lyn mandag 19. kl 19:00!

Flisa – Lyn 2-3

0-1 Johannes Johannessen (39)
0-2 Rune Isaksen (44)
0-3 Mats Ingebrigtsen (64)
1-3 Bjørn Erik Krogh Gerson (71)
2-3 Tore Andreas Gundersen (90)

Tilskuere: 321

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Henrik Carlyle, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde – Eirik Bækkelund, Petter Høvik, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen – Felix Boe-Tangen, Ola Sætherbakken, Rune Isaksen

Bytter:
Marko Nazari <> Ola Sætherbakken (68. min)
Bjarte Hovland <> Petter Høvik (83. min)
Rene Reyes <> Rune Isaksen (89. min)
Noah Veiby <> Felix Boe-Tangen (90. min)

Earlier Event: June 3
Ready - Lyn 1-2
Later Event: June 19
Lyn - Gjøvik-Lyn 6-3