Alex forlenger: – Det ble akkurat som jeg hadde ønsket meg

På årets nest siste dag kan vi gledelig kunngjøre at Alexander Pedersen har signert en ny ettårskontrakt.

Etter overgangen fra islandske Kórdrengir før 2022-sesongen, har Alex vært på banen i samtlige obligatoriske kamper – 59 i tallet. 

Med hjelp av et godt forsvar, har det bare blitt 47 baklengsmål på 52 kamper i seriesammenheng disse to sesongene. Det gir et snitt på 0,9 innslupne mål per kamp. 

Denne sesongen ble også Alex velfortjent kåret til PostNord-ligaens beste keeper av Dagbladet (+), etter strålende prestasjoner gjennom hele sesongen. 

small_Lyn-Orn-Horten_2-1_2023_LarsOpstad_067 (1).jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no

– Ble akkurat som jeg hadde ønsket meg

– Hvordan føles det å ha signert for enda ett år i Lyn?

– Det føles veldig bra! Det ble akkurat som jeg hadde ønsket meg. Jeg hadde en veldig fin prat med Jan Halvor tidligere i desember, og da ble vi enige, svarer Alex.

På spørsmål om hvorfor han ønsket å forlenge Lyn-karrieren med ytterlig ett år, svarer han følgende: 

– Det er litt selvforklarende, kanskje. Det var mange ting som falt på plass for å spille her ett år til. Vi er en veldig fin gruppe som jeg trives godt i, og vi har noe veldig spennende på gang. 

– Også har vi jobbet hardt for å komme opp i toppfotballen igjen. Når vi først har kommet opp dit, så er det veldig, veldig gøy å få lov til å være med på det. Jeg gleder meg til å spille mot de litt større klubbene i landet. 

small_Kjelsaas-Lyn_0-1_2023_LarsOpstad_172 (5).jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Hyller Bastionen

I løpet av de siste to årene har Alex fått et spesielt forhold til Bastionen. Nå gleder han seg til å synge "Her kommer vi" sammen med favorittgjengen sin i OBOS-ligaen.

– Det er jo jævlig fra moro fra før av, men jeg tror det bare blir enda kulere neste sesong. Jeg tipper at om trøkket fortsetter å være der det var spesielt siste del av sesongen, så blir det jævlig gromt. 

Denne støtten har Alex selv satt enormt stor pris på. 

– Jeg tror ikke det er veldig mange andre klubber i OBOS-ligaen, eller i Norge for så vidt, som har en slik supportergjeng som vi har. At vi har hatt dem i ryggen hele veien oppover i divisjonene det er... det er veldig stort. Det setter vi spillerne så utrolig stor pris, og det tror jeg Bastionen også vet. Det betyr så masse for oss at de møter opp på hver eneste match og lager så mye liv, røre og stemning rundt hver eneste kamp. 

– Hvor viktig var Bastionen for at du signerte for ett år til? 

– Det var veldig viktig. Det er veldig givende å ha en sånn interesse og støtte i hver eneste kamp. Det var også en stor faktor for at jeg signerte for to år siden.

LYN.jpeg

– En meget viktig brikke å få på plass

Dette har sportslig leder Glenn Hartmann å si om kontraktsforlengelsen:

«Det er med stor glede at vi nå kan gå ut med at Alex er med videre på reisen i OBOS-ligaen for sesongen 2024. Alex har vært strålende for oss i 2 sesonger og vært sterkt delaktig til våre to opprykk på rad. En rutinert herremann som kjenner nivået vi nå skal opp til, holder et høyt OBOS-nivå, men er også en viktig kontinuitetsbærer i laget. Nå etter sesongen så har vi hatt noen gode samtaler med Alex som er 100% motivert - pluss litt til, for å bidra til videre fremgang for Lyn også i 2024. En meget viktig brikke å få på plass for sesongen 2024. Med denne signeringen så føler vi oss trygge på at vi kanskje har et av det sterkeste keeperteamet på plass i OBOS-ligaen med Alex og Viktor som kommer til å pushe hverandre fremover.»

IMG_0932.jpg

Andre påskedag (1. april) sesongåpner Alex og resten av gjengen borte mot Moss. Lørdag 6. april er første hjemmekamp for sesongen. Da kommer Kongsvinger på besøk. Kjøp sesongkort her!