Bli bedre kjent med Tromsdalen

På onsdag møter vi Tromsdalen, laget som kom på andreplass i PostNord-ligaen avdeling 2. Her kan du bli litt bedre kjent med gjengen fra Troms.

Nå skal vi møte Tromsdalen (TUIL) over to kamper – onsdag og søndag denne uken. Om vi vinner mot TUIL over to kamper, blir det ny kvalik med samme premisser mot Hødd. Disse kampene spilles 26. november og 2. desember. Slik er veien mot opprykk nå. 

TUIL har vært en god nummer to bak suverne Levanger gjennom hele sesongen. Levanger har vært utilnærmelige og gikk ubeseiret gjennom sesongen med 22 seirer og fire uavgjort. Det resulterte i 70 poeng.

TUIL endte på andreplass med 50 poeng – en poengsum som kanskje er noe misvisende med tanke på lagets sesong sett over ett. Andreplassen og muligheten for kvalik ble sikret allerede med fire kamper igjen å spille av sesongen. Etter det var et faktum, har TUIL rullert mye på laget.

Skjermbilde 2023-11-13 kl. 08.56.04.png

^F.v.: Startelleveren mot Levanger (tilnærmet fast ellever), Bærum, Sotra, Brann 2, Alta. Resultatene i de fem siste kampene under.

Rulleringen har trolig bidratt til et større poengtap enn hva tilfellet hadde vært uten, men samtidig har nøkkelspillere fått mye hvile.

Spesielt i siste kamp mot Alta var det store utskiftninger. Ingen av spillerne som startet kampen mot Levanger i femte siste runde var med i troppen mot Alta.

Foruten på keeperplass stilte TUIL med et ungt lag, bestående av spillere som har fått lite spilletid og få muligheter resten av sesongen – med ett unntak på midtbanen. Elleveren som startet mot Levanger hadde en gjennomsnittsalder på 24,3 år. Elleveren som startet mot Alta hadde en gjennomsnittsalder på rett i underkant av 20 år. 

Hos oss har stort sett de samme spillerne figurert i både startellever og på innbytterbenken i samme periode. Hva som har vært en fordel og ulempe får vi svaret på onsdag og søndag. 

Slitt på bortebane

TUIL kommer inn i kvalikkampene med to uavgjort og tre tap på de fem siste, og -5 (4-9) i målforskjell. Til sammenligning går vi inn med fire seirer og én uavgjort på de fem siste, og +16 (22-6) i målforskjell. 

Totalt har det blitt 15 seirer, fem uavgjort og seks tap på 26 kamper for Alexander Samuelsens menn i det ordinære seriespillet, og +27 (56-29) i målforskjell. Bare Levanger hadde flere scorede mål, og færre innslupne enn TUIL i den andre avdelingen. Vi på vår side endte opp med 20 seirer, to uavgjort og fire tap, og +51 (74-23) i målforskjell. Det ga en poengfangst på 62. 

De tre første tapene til TUIL kom mot Kvik Halden (8. plass til slutt), Levanger (1. plass) og Strømmen (4. plass). Både på hjemme- og bortebane har TUIL vært det tredje beste laget i avdelingen, men med en betydelig forskjell.

  • På hjemmebane har de tatt 29 poeng, med +26 (34-8) i målforskjell, etter ni seirer, to uavgjort og to tap.
  • På bortebane har det blitt 21 poeng, men med bare +1 (22-21) i målforskjell, etter seks seirer, tre uavgjort og fire tap. På de siste fem bortekampene har Tromsdalen fått med seg beskjedne to poeng, etter to uavgjort og tre tap. Målforskjellen på de fem siste: -8 (6-14).

Spillere å se opp for

I det ordinære seriespillet ble Marius Larsen klubbens toppscorer med ti mål på 24 kamper. Larsen er tidligere Odd-spiller og har seks Eliteserie-innhopp fra noen år tilbake. Syv av ti mål kom før sommerpausen. I del to av sesongen har det vært vanskeligere å finne målet for 23-åringen, og vi må to måneder tilbake i tid for å finne siste nettkjenning.

Larsen ble nylig kåret til årets beste angriper i PostNord-ligaen med 26 målpoeng, en pris han vant med ett poeng foran vår egen Anders Bjørntvedt Olsen. Det er Direktesports kommentatorer som står bak kåringen.

TUILs nummer to på toppscorerlisten er den 27 år gamle midtbanespilleren Elias Skogvoll, med åtte mål. I likhet med Larsen kom flesteparten av målene til Skogvoll i første del av sesongen – syv av åtte, for å være presis. Også Skogvoll har Eliteserie-innhopp for Odd fra noen år tilbake – tre i tallet. Skogvoll har også 16 OBOS-kamper; fire for TUIL og tolv for Grorud. 

Rett bak Skogvoll finner vi Adrian Pedersen med syv mål. 27 år gamle Pedersen står med 73 kamper og 23 mål totalt for Tromsdalen i 2. divisjon. 

Spillere med OBOS- elller Eliteserieerfaring (alder i parantes): 

  • Theodor Nilsen (26). Førstekeeper, 23 OBOS-kamper for Tromsdalen.
  • Martin Albertsen (27). Forsvarsspiller, 5 OBOS-kamper for Tromsdalen. 
  • Steffen Pedersen (30). Forsvarsspiller, 128 OBOS-kamper for Tromsdalen, Tromsø og HamKam. 
  • Isak Vik (20). Forsvarsspiller, 6 Eliteserie-innhopp for Tromsø. 
  • Henrik Johnsgård (24). Midtbanespiller, 8 OBOS-kamper for Tromsdalen. 
  • Adrian Sandbukt (22). Midtbanespiller, 6 OBOS-kamper for Tromsdalen. 
  • Sander Svela (20). Innlånt angrepsspiller fra Start, 11 OBOS-kamper for Start. 

Møttes ti ganger 

Mellom 2007 og 2019 rykket TUIL ned fra 1. divisjon fem ganger, og opp fra 2. divisjon fire ganger. Etter nedrykket fra 1. divisjon i 2019 har laget blitt nummer syv (2020), fire (2021), åtte (2022) og to (2023) i serien.

I 2015 spilte vi sammen i 2. divisjon avd. 1. Da tapte vi 1-2 på hjemmebane og 3-0 på bortebane. Vi har også åtte møter i 1. divisjon mellom 1994 og 2000, ifølge Lynhistorie.com

Tromsdalen spiller på TUIL Arena, en stadion som har kapasitet på 3000 tilskuere. Denne sesongen har de snittet på 251 tilskuere på kampene. Vi har som det eneste laget i 2. divisjon godt over 1000 tilskuere i snitt per kamp. 

Det er to lag med to vidt forskjellige innganger til kampen som møtes til dyst på onsdag. Helt fantastiske 2200 tilskuere møtte opp på Nordre Åsen lørdag. Vi ønsker å gjenta suksessen og selge ut de tilgjengelige billettene på Nadderud på onsdag. Det er kveldskamp med flomlys og Bastionen på tribunen – det kan dere ikke gå glipp av. Kjøp billett til kampen her!

NB! Vi skrev tidligere i denne artikkelen at det er bortemålsregel i kvaliken. Det er feil. Vedlagt korrekt informasjon fra NFF under:

Skjermbilde 2023-11-16 kl. 13.45.11.png
Annonse fra Obos-ligaen: