Gatelaget tar over kiosken på Bislett: - Vi gleder oss

Før kampen mot Levanger blir det premiere på Gatelagkiosken. FOTO: Nicholas Noreng Johansen.

Fra og med lørdag 11. mai er det Gatelaget som får ansvaret for driften av kiosken på hjemmetribunen, og vi gleder oss masse til å se guttene på Bislett.

I kiosken vil det bli solgt det samme som før: Mineralvann, kaffe, pølser, snacks etc, men i år vil Gatelaget få en sum som de selv kan bruke på å opprettholde deres gode arbeid.

- Hva tror du spillerne gleder seg mest til?

- Møte supportere, jobberfaring og ikke minst det å kunne hjelpe klubben. Nå er vi med på å fylle en plass og det gleder vi oss til, forteller Ruskonsulent i Frogner Bydel Steffen Brattbakk Kristiansen.

Selv om Steffen er ansatt av bydelen jobber han tre dager i uken på Kringsjå, og har sammen med Nicholas Noreng Johansen og Kim Lönn ansvar for laget.

Dette er Gatelaget

Gatelaget er et samarbeid mellom Frogner bydel og Lyn Fotball for å skape en arena der mennesker med rusrelaterte utfordring får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring.

Laget har to trenger i uken og får i tillegg god og næringsrik mat før øktene. Det forteller Steffen er en viktig del av arbeidet.

- Det viktigste er å kunne ha en sosial arena og møte mennesker i samme posisjon, men man holder seg også i aktivetet og får i seg mat som er næringsrik både for den fysiske og psykiske helsen.

- Også er det overdose-forebyggende, legger Steffen til.

Viktig erfaring 

Nå som laget tar over kiosken vil de som jobber kunne bygge opp sin egen CV. For mange av spillerne kan dette være en dør inn i jobbmarkedet.

- Veldig mange av spillerne er i mellom jobber, og da er det fint å kunne ha på CV-en at man driver med kiosk innimellom. Nå kan man vise til et arbeidsforhold og det vil bli letter for en arbeidsgiver å ansette de senere, forteller Steffen. 

Steffen kan også fortelle om en motivert gjeng som gleder seg til Bislett, og som nevnt tidligere: Å hjelpe klubben!

Vi i Lyn er stolte over Gatelaget og heier på dere! 

Neste kamper

Ved siden av treningene spiller Gatelaget seriekamper og bruker Kringsjå som hjemmebane.

Full oversikt over Gatelagets neste kamper følger her:

Terminliste Gatelaget

  • Raufoss - Lyn (Borte) 15.05 kl 12.00

  • Lyn - HamKam (Kringsjå) 29.05 kl 12.00

  • Vålerenga - Lyn (Borte) 05.06 kl 12.00

  • Lyn - Kongsvinger (Kringsjå) 12.06 kl 12.00

  • Lyn - KFUM ( Kringsjå) 14.08 kl 12.00

  • Lyn - Grorud (Kringsjå) 21.08 kl 12.00

EKTE FOTBALL - EKTE FANS

SAMHOLD PÅ EKTE. ET BEDRE LIV MED FLERE DAGER UTEN RUS.

Annonse fra Obos-ligaen: