Henrik Elvevold til Egersund

Etter snart fire år er Lyn-karrieren til Henrik Elvevold ved veis ende. Nå venter nye utfordringer i Egersund.

I februar 2020 kom 20 år gamle Henrik Elvevold inn portene på Kringsjå. Korona gjorde at det nesten gikk halvannet år før debuten kom – mot Vålerenga i cupen på Bislett.

72 kamper og 28 mål senere er Lyn-karrieren til Henrik Elvevold nå over. På julaften ble det klart at Henrik har signert for Egersund. 

– Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg bestemte meg. Det blir tungt å forlate Lyn. Jeg har blitt så glad i klubben og i Bastionen, sier han og legger til:

– Men jeg har vært her i fire år. Det har vært en veldig fin reise, men nå var det på tide å prøve noe nytt. Egersund har et spennende prosjekt på gang som jeg vil prøve meg på. 

small_Lyn-VardHaugesund_2-1_Postnord2023_LarsOpstad_065 (1).jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Vært med på to opprykk 

Henrik er svært takknemlig for at han har fått være med på den elleville reisen vi har hatt siste årene. Han minnes godt debuten sommeren 2021.

– Det var en liten smakebit på hva som ventet, kan man si. Det var første kampen min foran Bastionen. Det var helt ekstremt kult å se at så mange tok turen og heiet. 

Utviklingen klubben har hatt siden da, beskriver han som "ekstrem". 

– Klubben har lagt ned en ekstremt bra jobb og tatt steg hele veien. Det ser vi resultatene av nå. 

Også på publikumsfronten har det det bare gått oppover. Det skal nevnes at koronarestriksjoner naturligvis satte sine begrensinger tilbake i 2021.

– I starten spilte vi foran 200 sittende på Kringsjå. På slutten av denne sesongen spilte vi foran 3000 på Nadderud.

small_FramLarvik-Lyn_0-4_2023_LarsOpstad_153.jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Elveeeevoooold, Henrik!

At Henrik har vært en favoritt hos Bastionen er ingen overdrivelse.  Bastionen har uten tvil fått en spesiell plass hos Henrik selv også. 

– Å spille foran Bastionen er noe av det kuleste som finnes! Jeg kan nesten ikke beskrive det. Støtten deres har hjulpet oss og bikket så mange kamper i våres favør. 

– Hvor mye har den støtten betydd for deg personlig? 

– Det har betydd ekstremt mye. Man blir enda mer gira når man vet at så mange bryr seg – man får lyst til å gi det lille ekstra. At det er så mange som bruker så ekstremt mye tid på å støtte og heie oss frem betyr ekstremt mye. 

– Hvor mye kommer du til å savne sangen din?

– He he, det blir selvfølgelig veldig rart og trist. Jeg kommer til å savne den mye. 

Hvordan tror du det blir å møte oss igjen som Egersund-spiller?

– Det blir veldig spesielt, jeg må innrømme det. Men det er to kamper som jeg ser frem til – det blir veldig morsomt. 

small_Lyn_Træff_2023_7-0_LarsOpstad_200 (1).jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Trekker frem høydepunkt

Lyn-karrieren avsluttet han på best tenkelig måte. Henrik fikk æren av å sette inn 1-2-målet i playoff-finalen mot Hødd. Dette var for øvrig Henriks tiende mål sist sesong, og et øyeblikk han trekker frem som sitt beste minne fra tiden i klubben.

– Det er vanskelig å velge, men jeg tror kanskje scoringen mot Hødd på slutten der, og ikke minst gledesscenene etter kampen er nummer én. Det var helt rått. 

Han legger også til at opprykkskampen mot Nordstrand fra 2022 er et definitivt høydepunkt. 

– Hvilke enkeltkamper husker du best?

– Begge kampene mot Vålerenga. Den første i 2021 var min første kamp for Lyn. Cupkampen i sommer var vi mye nærmere prestasjonsmessig, og 8000 på Bislett var veldig morsomt. 

Disse ordene velger Henrik da han blir bedt om å beskrive spillergruppen og trenerstaben han nå forlater:

– Det er en veldig fin gruppe. Jeg har vært der lenge nå, og det er helt tydelig at de har hentet mange spillere som er unge og sultne, og som legger ned en enorm innsats på trening. Det er også en veldig fin gjeng utenfor banen, som er gøy å henge med. Det blir trist å forlate. Jeg vil gjerne takke Bastionen, spillergruppa, og trenerne jeg har hatt for fire helt fantastiske år som jeg aldri kommer til å glemme!

– Kanskje jeg kommer tilbake en vakker dag, avslutter han. 

 

Glenn Hartmann:

«Vi takker Henrik for fire sesonger i Lyn. Henrik har så absolutt gjort en strålende jobb for klubben, både på og utenfor banen på disse årene. En viktig bidragsyter i klubbens to opprykk på rad, hvor ikke minst overtidsscoringen mot VIF 2 og selve nådestøtet i siste kamp mot Hødd er noen av mange minnerike øyeblikk som Henrik har gitt oss. Nå har Henrik valgt å fortsette karrieren og sin utvikling i Egersund fremover og det vil nok bli både rart og spesielt å se Henrik på motsatt side når vi møtes til dyst i 2024. En fantastisk gutt som vi ønsker alt det beste for fremtiden. Lykke til videre Henrik og takk for innsatsen.»

small_LYN-vif_1-2_cup2023_LarsOpstad_172 (2).jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no