Kalasseier og festfotball når Bastionen ble hyllet

Gutta leverte en tilnærmet feilfri kamp på banen, og Bastionen lagde herlig liv på tribunen når vi sikret tre viktige poeng på Bastionens dag.

De første ti minuttene var det lite som skjedde på banen, eneste å melde fra starten av kampen var det som skjedde på tribunen. Bastionen leverte til toppkarakter på tribunen, og fikk vist frem en lekker og imponerende tifo-banner med mange timers arbeid bak.

Etter det tolvte minutt får vi vår første sjanse, og den forvalter vi på best mulig vis. Anders finner Andreas, som setter ballen trygt i mål.

Etter dette er det enveiskjøring fra gutta våre. Etter 25 minutter setter Henrik ballen i kassa, og vi går opp til 2-0. Tre minutter senere klinker Andreas til fra 20 meter, og setter sitt andre mål på 16 minutter.

Træff-laget er tydelig frustrert og drar på seg to gule kort på kort tid.

Når klokken bikket 40 minutter setter vi to mål til, et selvmål og et ved Julius på overtid. Særdeles god førsteomgang over hele linja.

Innholdsrik pause

I pausen var det flere markeringer. Først var det Hans Christer Holund, som etter endt karriere ble takket av foran Store Stå.

Deretter var det kveldens hedersgjester fra Bastionen som ble hedret. Bastionen var representert ved leder i Bastionen, Christian Falkenberg og en av grunnleggerne av Bastionen, Øystein Engh. Styreleder i Lyn 1896 FK, Petter Sætherbakken og styreleder i Lyn 1896 AS, John Arne Grøsland hadde gleden av å overrekke en sjekk på 25000 kroner til Bastionen. Sjekken kom fra våre gode samarbeidspartner RørosBanken.

Spillet på banen fortsatte, og gutta fortsatte å levere sin hyllest med god og underholdende fotball.

Etter 54 minutter får Træff sin største sjanse på et frispark fra omtrent 20 meter. Forsøket er godt, men skuddet går rett over mål. Alex har også god kontroll på situasjonen.

I det 57. spilleminutt får Ole stå alene på bakre stolpe. Det utnytter han, og header ballen trygt i mål til 6-0.

Vi gjør alle våre fem bytter på tolv minutt i midten av 2. omgang. Eskild, Lehne, Erlend, Brage og Salim kommer inn, og Even, Julius, Ole, Elvevold og Anders går ut.

15 minutter etter Lehne kommer inn får han en gigantisk sjanse, og er nære på å sette 7-0, men keeper Adrian Sæther gjør en god redning.

7-0 er det en annen spiller som får æren av å sette. Andreas setter sitt tredje for kvelden, og sitt femte totalt på to kamper.

Strålende fornøyd Glenn

- Vi scorer syv og slipper inn null. Bedre blir det ikke for en fotballtrener. Fantastisk kamp av gutta, og vi fikk brukt mange av dem som ikke har spilt så mye, og det er gøy, sier Glenn.

Selv om publikumsoppmøtet kanskje ikke var som forventet, var han likevel godt fornøyd med rammene rundt kampen.

- Fantastiske rammer med Bastionen som vanlig. Det, pluss vår egen innsats, gjør det til en meget morsom fotballkamp med noen strålende mål.

Noe annet som gledet assistenttreneren vår, var prestasjonen til hattrickhelten Hellum.

- Han har vært lenge skadet, og det tar tid å komme seg tilbake. Han viste det i forrige kamp også, og vi har sett det på trening. Jeg har ikke vært bekymret i det hele tatt, jeg visste at dette her kom til å løsne, og nå har det virkelig tatt fart.

- Det var en sånn dag i dag

Hattrickhelten selv hadde også lite å utsette på prestasjonen til laget. I sommervarmen på Bislett gikk alt på skinner for gutta våre.

- Vi går ut å setter standarden med en gang og får noen tidlige mål. Det føltes ut som at alt renner inn, det var en sånn dag i dag, og det var moro.

Om egen prestasjon hadde han følgende å si:

- Det var fint. Jeg fikk to sist kamp, og tre i dag - så det har løsnet litt nå.

- Jeg har slitt lenge med litt skavanker og smårusk fra i fjor, så det er deilig å endelig føle meg fresh og fit for match.

Støtten de fremmøtte gav får også skryt.

- Det er fantastisk. De lager liv hele kampen, og det er veldig gøy for oss spillerne.

Se høydepunktene her

Høydepunkter

4´. Halvsjanse til Lyn. Ole med innlegg som blir klarert av Træff-forsvaret.

10 minutter er spilt. Lite som har skjedd på banen. Bastionen helt rå på tribunen.

11´. Træff med sin første sjanse. Blir aldri farlig.

12´. 1-0 Lyn. Målscorer: Andreas Hellum. Assist: ABO.

20´. Halvsjanse til Træff. Daniel blokkerer.

21´. Corner til Træff. Træffspiller får gå opp alene på bakre, men headingen går utenfor mål.

25´. 2-0 Lyn. Målscorer: Elveeevooold.

28’. 3-0 Lyn. Prosjektil fra Hellum fra 20 meter. Nydelig scoring.

33´. Stor sjanse ved Ole. God redning fra keeper.

34´. Gult kort Træff, Mikael Haga.

37´. Gult kort til Træffbenken, ass. trener Andreas Beinset.

42´. 4-0 Lyn. Selvmål.

45´+2. 5-0 Lyn. Målscorer: Julius.

54´. Frispark til Træff fra 20 meter. Godt forsøk, men går rett over tverrliggeren. Alex hadde god kontroll.

57´. 6-0 Lyn. Målscorer: Ole. Får stå alene på bakre, og header ballen trygt i mål.

63´. Dobbeltbytte Lyn, Eskild og Lehne inn, Even og Julius ut.

63´. Bytte Træff: Eltervåg inn, Olimb ut.

68´. Dobbeltbytte Lyn: Erlend og Brage inn, Ole og Elvevold ut.

70´. Bytte Træff. Haga ut, Selmer inn.

75´. Bytte Lyn: Salim inn, ABO ut.

78´. Gigasjanse til Lehne Olsen. God redning av keeper.

82´. 7-0 Lyn. Hattrick av Hellum. Nydelig og uselvisk assist av Brage.