Foto: KjelsåsSjela.

Les deg opp før slaget om Nordre Aker

I årets første hjemmekamp kommer bydelsrival Kjelsås på besøk. Hovedtrener Eivind Kampen og TV2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller forteller det du trenger å vite om klubben fra «Oslos tak».

Lørdag 15. april kl. 1500 er det endelig duket for årets første hjemmekamp. 

Kjelsås leverte en solid fjorårssesong i PostNord-ligaen avdeling to, og endte på en respektabel fjerdeplass.

Kjøp sesongkort i dag!

Kjøp billett til kampen her!

Klubben har gjort store utskiftninger før den kommende sesongen. Hovedtrener Eivind Kampen forteller likevel om en fin utvikling gjennom preseason.

I treningskampene har laget møtt både eliteserie-, obos- og 3.divisjons-motstand. Det har resultert i tre seiere, tre tap og to uavgjort. Kjelsås´ siste resultat var 0-1-seier over B-laget til Vålerenga sist fredag (10. mars). 

- Resultatmessig har det vært litt opp og ned. Vi begynte bra i preseason, etterfulgt av en tyngre midtperiode, før det har begynt å se litt ålreit ut igjen nå siste tiden, sier Eivind Kampen. 

- Det er ganske normalt. Nå holder vi på å skru sammen en ganske ny, ung gruppe. 

"Vi har et unormalt stort generasjonsskifte det året her."

— Eivind Kampen, hovedtrener Kjelsås.

Ung tropp

- Vi har blitt yngre ganske fort, og det merkes både på godt og vondt. Det er mindre voksent naturligvis, men det er en gruppe som kanskje tåler mer trening og jobber enda hardere. Det er en del plusser og minuser. 

Etter den fine fjorårssesongen har Kjelsås mistet flere spillere. Kampen er spent på hvordan de kommer til å håndtere dette.

- Vi har et unormalt stort generasjonsskifte det året her. 

Gjennomsnittsalderen på troppen er nærmere 23 år. Et tall som egentlig ikke er representativt for troppen. Keeperveteran Terje Kirsebom på 44 holder fortsatt koken, og bidrar naturligvis sitt på gjennomsnittsalderen. 

Kjelsås har rekordmange egenproduserte spillere i stallen denne sesongen, med elleve i tallet. Fem av de er tatt opp fra juniorstallen før sesongen. Det håper Kampen bidrar til at flere kommer på kamp.

- Jeg skulle ønske det var flere på kampene. Når det er større kamper er det mye interesse og fine rammer. Men det har vært fin stigning i publikumstallene de siste årene.

Fem nye spillere inn 

I tillegg til de fem juniorene som er hentet opp, har klubben hentet inn fem spillere så langt før sesongstart.

- Vi hentet hjem igjen Kjelsås-gutten Jens Aslaksrud. Han har gjort det bra for Ullern i 1,5 år, så han blir en fin signering. 

Inn har også ungguttene Jesse Boateng (stopper f.2004, fra Lillestrøm) og Arman Nouri (angriper f.2003, fra Stabæk) kommet. To spillere Kampen omtaler som spennende talenter. 

Simen Olafsen er blitt signert fra Strømmen og skal bringe inn litt mer rutine i midtforsvaret. Christopher Varcoe er hentet fra Mjøndalen, og går inn i rollen som tredjekeeper. 

- Simen Olafsen og Jens Aslaksrud er signeringer for "nåtiden". De andre er stort sett unge og spennende signeringer for fremtiden. Det er spillere vi har troen på skal bli veldig gode. 

Alt i alt er Kampen fornøyd med troppen knappe én måned før seriestart. Han utelukker dog ikke at det kommer inn én spiller til på tampen. 

- Det er en ung og spennende tropp som helt sikkert har et vanvittig høyt toppnivå. Spenningen ligger i hvor stabilt det kommer til å være. 

Savnet etter Midtskogen

En spiller som forsvant ut av portene etter fjorårssesongen, var storscoreren Ole Erik Midtskogen (18 mål på 26 kamper i ligaen, solgt til Odd). 

- Savnet blir stort. Han er en fryktelig god spiller, som nå er klink førstevalg i en eliteserieklubb allerede. 

- Vi var forberedt på det, så det kom ikke som noe sjokk. Vi har fått tenkt på hvordan vi skal løse det ganske lenge. 

Kampen poengterer at Kjelsås er en "veldig, veldig liten klubb" når det kommer til økonomi på PostNord-nivå. Derfor har satsingen på unggutter blitt mer og mer fremtredende siste årene. 

- Det handler også om at vi har en treningskultur og hverdag som det er muligheter for å utvikle seg fort i. 

Flere unge spillere fikk sitt gjennombrudd sist sesong, og skal denne sesongen være med å ta mer ansvar. 

Ansvar må også spillere som Ola Bjørnland, Simen Olafsen, Sigurd Martinussen og Jens Aslaksrud ta. Og Terje Kirsebom, selvsagt.

- De er de voksne og litt rutinerte vi har, vi har ikke så mange av dem.

- Det hviler mye ansvar på dem, men kanskje først og fremst i treningshverdagen - at de legger lisen for hvordan ting skal være. 

På spørsmål om hvem som blir de tøffeste mostanderlagene i ligaen, trekker Kampen frem Arendal som en stor favoritt. 

- Også er Egersund alltid garantist, og Lyn bør absolutt være der. Grorud kommer også til å være sterke. 

Kampen synes Lyn har satt sammen en god tropp med både rutinerte og gode spillere, men også spennende unggutter. Om møtet i andre serierunde sier han følgende:

- Ut ifra ressurser er det ingen tvil om hvor presset ligger i den duellen, men jeg blir skuffet om vi ikke er oppe og nikker med dem.

Fotballekspert scoret to sist lagene møttes i seriespill 

Lagene kriget mot hverandre i tre år i 1. divisjon fra 1998 til 2000. 15 år senere møttes de igjen i seriesammenheng, den gang i 2. divisjon avdeling 1 i 2015-sesongen. 

"Jeg skvatt da jeg så at Ibba spiller på topp der. Han er den beste tekniske spilleren jeg noen gang har spilt med."

— Simen Stamsø-Møller, fotballekspert i TV2 og tidligere Kjelsås-spiller.

I hjemmekampen den gang vant Lyn 2-0, etter mål av Jonas Scheie Hammer og Benjamin Nessjø Nyheim. Bortekampen endte 5-1. Mahmod Hejazi sto for Lyns mål, mens blant annet Simen Stamsø-Møller scoret to av målene til Kjelsås. 

Stamsø-Møller forsto at hobbyen måtte vike for jobben når han spilte kamp til kl. 17.50 og kommenterte Premier League-kamp med avspark 18.30 (fra Oslo). 

TV 2-profil med gladnyhet: - Vi er i lykkerus

Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

- Jeg husker den tiden som veldig fin, men også som min karrieres høst (uttrykk for manglende prioriteringer eller tap av kontroll, journ.anm.), sier fotballekspert i TV2 og tidligere Kjelsås-spiller Simen Stamsø-Møller.

Stamsø-Møller følger godt med på PostNord-ligaen og primært gamleklubben Kjelsås, og omtaler klubbens kamper som helgens viktigste resultat. Han tror Kjelsås plasserer seg på øvre halvdel av tabellen den kommende sesongen.

- Det er et Kjelsåslag med en god miks av innsats og ferdigheter. Med salgene av Ole Erik Midtskogen og Yaw Paintsil (solgt til Tromsø) mistet vi noen mål, men det gir gode muligheter til andre, som forhåpentligvis kan ta steget. 

Visste du at?

  • Stamsø-Møller scoret høyst respektable 41 mål på 68 kamper for Kjelsås i obligatoriske kamper.

Trekker frem enkeltspillere

Å fylle tomrommet etter nettopp Midtskogen tror Stamsø-Møller blir den største utfordringen for klubben denne sesongen. 

"At Terje Kirsebom fortsatt holder koken i en alder av snart 44 er rått. Han er faktisk like bra som han var for 18 år siden, da midtbanetalentet Victor Halvorsen ble født."

— Simen Stamsø-Møller.

- Han var til tider ett énmannsangrep forrige sesong, og kommer til å slå godt fra seg i Eliteserien. 

Fotballeksperten synes utviklingen, og særdeles profesjonaliteten i klubben har vært god årene etter hobbyen måtte vike for jobb for egen del.

- Klubben har også sett i snitt to av spillerne ta steget oppover i de øverste divisjonene (ref. Midtskogen og Paintsil). Årsaken har vært god spillerutvikling som følge av fin matching og et godt treningsmiljø.  

Stamsø-Møller lar seg begeistre av en spesiell spiller. 

- At Terje Kirsebom fortsatt holder koken i en alder av snart 44 er rått. Han er faktisk like bra som han var for 18 år siden, da midtbanetalentet Victor Halvorsen ble født.

Eksperten tror styrkeforholdet mellom Lyn og Kjelsås er jevnt. Han legger til:

- Jeg skvatt da jeg så at Ibba spiller på topp der. Han er den beste tekniske spilleren jeg noen gang har spilt med.

Ibba og Simen Stamsø-Møller spilte sammen i Skeid og Strømmen.

 

Årets første hjemmekamp går på Nordre Åsen lørdag 15. april kl. 15.00. Kommunene har kjøpt inn duk for å gjøre det de kan for at Bislett blir klar til 29. april. Men vi har gode minner på Nordre Åsen og trolig får vi prøvd den nye tribunen Skeid setter opp med tak!

Ekte Fotball – Ekte Fans oppleves best fra tribunen, kjøp sesongkort i dag!

FAKTA OM KJELSÅS

 

Stiftet

1913

Trener

Eivind Kampen. Inne i sin 12. sesong som hovedtrener

Kaptein

Blir annonsert snart

Formasjon

Fleksibel 4-4-2 

Plassering i fjorårets seriemesterskap

4.plass, 2.divisjon avd. 2

Fjorårets toppscorer i ligaen

Ole Erik Midtskogen (18 mål, 2.plass på toppsocrerlisten)

Stadion

Grefsen Stadion

Tilleggsinformasjon  

- Dette blir den 43. sesongen på rad i toppfotballen (de tre høyeste serienivåene) i Norge

- Beste ligaplassering er 3.plass i 1.divisjon i 1998

 

Annonse fra Obos-ligaen: