Lyn dominerte på Sørlandet: - Strålende fornøyd

Guttene viste sterk karakter og slo Start 4-1. FOTO: Lars Opstad / Kladd.no

- Jeg er strålende fornøyd med gjennomføringen. Vi vinner 4-1 uten noen nevneverdige problemer og vi kunne like gjerne scoret flere.

Slik oppsummerer Jan Halvor Halvorsen kampen søndag ettermiddag.

(Hele intervjuet ligger ute på Facebook og Instagram)

Kampfakta

• Start - Lyn (1-2) 1-4

• OBOS-Ligaen

• Sør Arena

• Mål: 0-1 Dani Dasjajev (27 SM), 1-1 Salim Nkubiri (32), 1-2 Mathias Johansen (34), 1-3 Mathias Johansen (46), 1-4 Mathias Johansen (49).

Sesongen 2024 har gitt oss en haug med scoringer i første omgang og bortekampen mot Start ble intet unntak. Like før halvtimen spilt gikk et innlegg fra Bjørntvedt Olsen via en Start spiller og direkte i mål, men ledelsen varte ikke lenge.

Fem minutter etter scoringen klønet en ellers bunnsolid Daniel Schneider bort ballen etter en svak heading. Ballen ble snappet opp av Starts Nkubiri som utlignet for hjemmelaget.

Men omgangen hadde flere mål i seg og minutter senere skulle Mathias Johansen gjøre sitt første for dagen. Et nytt innlegg fra Bjørntvedt Olsen fant Johansen som startet reisen mot et hat-trick.

Like før pause kjørte Starts målscorer Nkubiri en "Leonardo Dicaprio" innenfor Lyns sekstenmeter. Spissen prøvde å filme seg til straffespark, men ble belønnet med gult kort nummer to og marsjordre.

15 sekunder og hat-trick

Like etter pause skulle tungt bli verre for Sørlandsklubben. 15 sekunder ut i omgang chippet Mathias Johansen ballen over Starts målvakt og satte 1-3, men tomålsscoreren var ikke ferdig der.

Minutter senere lurte Johansen på bakre stolpe etter pasning fra Julius Skaug. Foran Bastionen kunne hele laget feire Johansens tredje mål for dagen. Kampen var punktert fem minutter inn i omgangen.