Møter Levanger i årets første på Bislett

For første gang noensinne skal vi møte bortebane-spesialisten Levanger til kamp. FOTO: Dag Standal / BillyBonkers.

... og det skjer hjemme på Bislett lørdag kl. 16:00! Endelig! Det gleder vi oss ordentlig til - det er bare å kjøpe billetter til kampen her. Vi anbefaler også å ta del i Bastionens oppvarming til kampen på Pollett Bislett fra klokken 13:00. 

Levanger rykket direkte opp og var totalt overlegne i den andre avdelingen i fjor. 74 scorede, 17 innslupne og ikke ett eneste serietap var fasit for Per Verner Rønnings menn i jubelsesongen. 

I ny divisjon har de nesten fortsatt i det samme sporet:

 • Åsane 2-2 Levanger
 • Levanger 5-0 Moss
 • Bryne 0-1 Levanger
 • Levanger 1-2 Kongsvinger 
 • Sandnes 2-2 Levanger
 • Levanger 0-0 Sogndal

Ni poeng gjør at de ligger på en sterk 4.-plass - to poeng bak Stabæk på topp, og to poeng foran oss på 8.-plass. 

Levanger skal også spille kvartfinale i cupen etter å ha slått ut Mosjøen, Stjørdals Blink og to Eliteserie-lag i Brann og Viking på veien. 

Til helgen blir vi et nytt hinder og bekjentskap for Levanger - og vice versa. Trøndelag-klubben ble stiftet så seint som i 1996 og har spilt flest sesonger i 2. divisjon siden.

Levanger spilte også i Obosligaen fra 2015-2018.

small_Lyn-Kongsvinger_1-1_2024_LarsOpstad_003.jpg
Bli med denne gjengen og støtt gutta lørdag! Yr melder 20 grader og sol ved kampstart. Foto: Lars Opstad / Kladd.no

- Hatt en eventyrlig start

- Levanger har hatt en råsterk start på sesongen. De er et så solid kollektiv som er vanskelig å bryte ned, sier Amund Lutnæs, TV 2s ekspert på Obosligaen. 

At både Levanger, Egersund og Lyn har bitt godt fra seg mener Lutnæs er prov på hvor god PostNord-ligaen har blitt. 

- Men å gå ubeseiret gjennom en hel sesong som de gjorde i fjor er ganske ekstremt i seg selv, legger han til. 

Amund Lutnæs. Foto: TV 2.
Amund Lutnæs. Foto: TV 2.

Én som har fortsatt å levere varene i ny divisjon er storscoreren Sanel Bojadzic. Spissen endte opp som toppscorer i avdeling 2 i fjor, og har allerede funnet nettmaskene åtte ganger på seks kamper i serien.

- Han har hatt en eventyrlig start på Obos-karrieren!

- Det er alltid det som er interessant med opprykkslagene og spissplassen: De scorer i nivået under, men scorer de når de kommer opp? Det er lettere å forsvare seg enn å angripe i Obos når man kommer fra nivået under, mener Lutnæs.

Artikkelen fortsetter under faktaboksen. 

Tall og fakta om Levanger

 • Fjorårssesongen: 1.-plass og direkte opprykk fra PostNord-ligaen avd. 2 etter 22 seirer og 4 uavgjort. Endte 20 poeng foran Tromsdalen på 2.-plass.

 • Vant 13/13 kamper på bortebane i fjor, og har én seier og to uavgjort på sine tre bortekamper i serien denne sesongen. Ikke tapt på bortebane i en tellende kamp siden 3. september 2022. Det skjedde mot Asker i 2. divisjon.

 • Kaptein: Håvard Lorentsen.

 • Formasjon: 3-5-2.

 • Fjorårets toppscorer: Sanel Bojadzic, 19 mål og toppscorer i avdeling 2.

 Spillende assistenttrener

En kuriositet verdt å nevne er Levangers assistenttrener. Jo Sondre Aas er nemlig spillende assistenttrener, og blir av Lutnæs trukket frem som én av lagets viktigste også på banen. 

- Han er en meget rutinert midtbanemaestro, i tillegg er han lokal, sier han om 34-åringen som runder 300 Obos-kamper lørdag.

- I tillegg må jeg nevne Håvard Lorentsen i midtforsvaret. Han har vært en bauta gjennom mange år. 

I likhet med både oss og Egersund lyktes Levanger med å beholde kjernen i laget fra fjoråret. To gikk ut, seks kom inn - noe Lutnæs tror er en stor del av grunnen til at Levanger har levert som de har gjort.

- Det er noe med kontinuitet. De har tatt med seg det som fungerte veldig bra i fjor, sier han og utdyper:

- Det som fungerte veldig bra i fjor er nettopp kollektivet som er satt over tid med Per Verner Rønning. Han har forvandlet hele klubben og bygget et prosjekt "stein på stein", for å sitere Mons Ivar Mjelde. 

Avslutningsvis sier Lutnæs dette om kampen:

- Det er ny mulighet for Lyn å skaffe seg enda et bekjentskap i veien oppover i divisjonssystemet. Det er vanskelig å sette en forhåndsfavoritt, det blir nok et skikkelig jevnt oppgjør. 

small_Lyn-Kongsvinger_1-1_2024_LarsOpstad_052.jpg
Endelig skal vi tilbake på Bislett! Foto: Lars Opstad / Kladd.no
Annonse fra Obos-ligaen: