Møter Sandnes Ulf for første gang noensinne

En god og spennende fotballkamp i sommertemperatur og kveldsol på Bislett stadion. Det må da være en perfekt torsdagskveld? Foto: Lars Opstad / Kladd.no.

Om du er enig i det, er det bare å klikke seg inn på denne lenken og kjøpe billett til vår neste kamp mot Sandnes Ulf. Kampstart er kl. 19 i morgen, torsdag. 

Det blir for øvrig vårt første møte med Sandnes Ulf noensinne. For annen gang på tre kamper møter vi en helt "ny" motstander i en obligatorisk kamp. Levanger for to runder siden var den forrige. 

- Sandnes har vært ekstremt bra tidvis offensivt. Samtidig har de vært meget "shaky" defensivt, er dommen til Espen Astor Iversen fra Sandnesposten, etter sesongåpningen. 

Iversen har lang fartstid som sportsjournalist og sportsleder i Rogalandsfotballen, og har fulgt klubben tett de siste årene. 

Sandnes fikk en tøff start på sesongen med to strake tap hjemme mot Egersund (3-4) og borte mot Ranheim (3-1).

- Det så helt krise ut både i oppkjøringen og i de første to. Da trodde jeg det var klink nedrykk, sier Iversen. 

- Virker som de er litt på gang 

Men etter de første to seriekampene har pilene pekt oppover for Thomas Pereiras menn.

Siden har Sandnes tatt seg videre til kvartfinalen i cupen, etter å ha slått ut Brodd, Vard Haugesund, Odd og Eidsvold Turn. I seriesammenheng er det bare serieleder Sogndal som har tatt med seg alle tre poengene i møte med Sandnes Ulf i de siste seks kampene:

 • Sandnes Ulf 2-0 Raufoss
 • Start 1-1 Sandnes Ulf
 • Sandnes Ulf 2-2 Levanger
 • Sandnes Ulf 3-3 Moss
 • Sogndal 5-1 Sandnes Ulf
 • Sandnes Ulf 2-1 Bryne 

- De hadde en rekke på åtte kamper uten tap i serie og cup før Sogndal-kampen. Det virker som de er litt på gang nå, sier Iversen. 

Stabæk-Lyn_LF-6.jpg
Den enorme støtten på Nadderud torsdag smittet virkelig over på spillerne. Vi håper dere vil være med å støtte oss i årets andre hjemmekamp på Bislett også! Foto: Leander Falkenberg.

Solide offensivt, trøblet defensivt 

8 av Sandnes 9 poeng har kommet på hjemmebane. 9 poeng plasserer dem på 11.-plass, bare to poeng bak oss på 7.-plass med 11 poeng (per onsdag 22. mai før resten av runden). 

Sandnes har sluppet inn flest mål av samtlige lag i Obos-ligaen, med 19 i tallet. Samtidig har de scoret tredje flest mål med 15. Bare Egersund med 19 og Moss med 16 har flere (Moss har 2 kamper flere spilt).

- Sandnes lager enormt mye mål og scorer stort sett mot alle, men de har sluppet inn altfor mange enkle scoringer. De sliter litt med avstandene mellom lagdelene - det blir for mye spredning og rom, forklarer Iversen. 

6 av målene har ringreven Tommy Høiland stått for, 3 andre har han vært nest sist på. Iversen mener Sandnes er veldig avhengig av 35-åringen.

- Han (Høiland) spør oss: "Hvorfor er dere overrasket over dette? Jeg har vært den mest effektive spissen i norsk fotball de siste 15 årene, det er bare å se på tallene.", ler han. 

- Han har utvilsomt imponert meg mest ut ifra forutsetninger og alder. Han har vært grisegod denne sesongen, legger han til. 

Stabæk-Lyn_LF-11.jpg
Foto: Leander Falkenberg.

Ungt og lokalt lag

Av andre spillere å følge med på trekker Iversen frem en tidligere Ull/Kisa-duo som spiller på venstresiden. 

- Vi har ikke sett så mange glimt av det ennå, men Jarmund Kvernstuen (kant) er en ekstremt spennende spiller. Han har spilt mye sammen med Andreas Nyhagen i Ull/Kisa. De har sett enormt skarpe ut når de er blitt brukt sammen. 

Av de unge, lovende er det nok av spillere å ta av. 16 av 27 spillere i A-troppen er født etter 2002, og 16 av spillerne i troppen er lokale - en strategiendring Bjarne Berntsen jobbet med å innføre da han var trener. 

- Sander Lönning (f. 2002) i mål er en "up-and-coming", solid keeper. Han har vært lenge i Sandnes Ulf og er et egetprodukt. Er bankers på laget etter at de kvittet seg med Aslak Falch. 

- Gullbrandur Øregaard (f. 2002) er i ferd med å ta steg. Høyreist stopper som er blitt omskolert fra defensiv midtbane. Spilt relativt fast i år. Har færøysk pass og er U21-landslagsspiller for Færøyene, men er lokal og vokst opp her. 

- Daniel Braut (offensiv midt, f. 2005) har begynt å score mål. Han er kanskje det mest salgbare Sandnes Ulf har. Han har ikke imponert mest spillemessig, men det er mål i ham. Litt Kristian Thorstvedt-aktig i spillestilen. Er fort en spiller som blir solgt for 3-5 millioner til Eliteserien allerede i sommer. 

2006-modellen Noah Bertelsen har også fått 4 innhopp i Obos-ligaen denne sesongen. Noah er sønn av tidligere landslagsspiller Trond Erik Bertelsen. 

Stabæk-Lyn_LF-41.jpg
Foto: Leander Falkenberg.

- Sandnes Ulf sin talisman 

- Etter en tøff start har Sandnes Ulf løftet seg, og de har kommet seg helt til kvartfinalen i NM. Det er sterkt! Jeg har spådd at denne sesongen kommer til å bli tøff, men de lyseblå har slått greit fra seg i starten, synes jeg. De har sluppet inn flest mål, og nesten scoret flest. Det er et berg-og-dal-bane-lag å følge, sier Amund Lutnæs, TV 2s ekspert på Obos-ligaen. 

Lutnæs spådde Sandnes på 12.-plass før sesongen.

Også Lutnæs trekker frem hvor viktig rutinerte Høiland er for laget. 

- Tommy Høiland er deres desidert viktigste spillere. Han er Sandnes Ulf sin talisman. Veldig smart i boksen med godt blikk og nese for mål og å sette opp andre. 

- Jeg vil også trekke frem Espen Hammer Berger, mannen som skal holde styr bakerst på banen. Det var viktig at de fikk re-signert ham i vinter.

Eksperten spår en spennende kamp på Bislett torsdag. 

- Dette er et kjempejevnt oppgjør, som jeg ikke synes noen av lagene er klare favoritter i, avslutter han. 

Kjøp billett til kampen her! 

Tall og fakta om Sandnes Ulf

 • Kaptein: Tommy Høiland.

 • Formasjon: Skjev 4-3-3.

 • Trenes av Viking-legenden Thomas Pereira. Pereira har 431 kamper for Viking.

 • Fjorårssesongen: 11.-plass i Obos-ligaen med 37 poeng etter 10 seirer, 7 uavgjort og 13 tap. 42-45 i målforskjell.

 • Fjorårets toppscorer: Tommy Høiland med 12 mål. 3.-plass på toppscorerlisten da, og ligger foreløpig på 3.-plass på toppscorerlisten denne sesongen også med 6 mål på 8 kamper.

 • Spilte i Tippeligaen fra 2012 til 2014. Spilt i 1. divisjon siden. 

Annonse fra Obos-ligaen: