Seier i første kvalikkamp mot Hødd

Nesten 3000 personer ble vitne til en bunnsolid 3 - 0 seier mot Hødd på Nadderud mandag kveld. Scoringer fra Anders Bjørntvedt Olsen, Henrik Loholt Kristiansen og Ole Breistøl sikret oss et meget godt utgangspunkt før returkampen på Hødvoll førstkommende lørdag!

1. Omgang

kampens første store mulighet kom etter 4 minutter spilt på Nadderud. Julius Skaug satt opp Bjørntvedt Olsen på kanten. Olsen utfordret og kom til innlegg der førstnevnte fikk stå helt alene innenfor Hødds sekstenmeter, men traff aldri ballen.

Etter 17 minutter spilt skulle hele Nadderud eksplodere etter et vakkert angrep, helt etter Jan Halvors lærebok. Herman Solberg Nilsen og Ole Breistøl rullet vakkert opp på venstresiden og Breistøl fikk slått ballen inn i feltet. Inn i Hødds sekstenmeteren hadde Bjørntvedt Olsen tatt turen, og satte ballen i mellom beina til Hødd-keeperen og i nettet. 1-0 til lyn!

Det ble som forventet en "kamp i kampen" om hvem som kunne få mest ut av de lange innkastene, og det var Lyn som startet best der også. Håvard Meinseth kastet inn mot Bjørntvedt Olsen og med litt tilfeldigheter datt ballen ned hos Schneider, som dessverre ikke fikk et godt nok treff.

Hødd fikk flere gode muligheter på både innkast og hjørnespark, men stopperparet vårt viste god kontroll i bakre rekker. Sell og Schneider dunket annenhver ball ut av feltet og vi kunne gå til pause med en 1-0 ledelse!

2. omgang

Etter pausen dundret lyn i angrep og blunket du i det omgangen startet gikk du nok glipp av 2-0 scoringen! Andreas Hellum viste enorm fysikk når han holdt unna Hødds forsvarsspillere og slapp ballen perfekt ut til en Henrik L. Kristiansen som kom i stor fart. Vår innlånte midtbane-gigant prikkskøyt ballen i buret fra sekstenmeteren. 2-0 til Lyn!

Der hele Lyn-land har stått "på stedet hvil" med høy puls siden kampen i Tromsø, har det tydeligvis vært lav puls oppe på kringsjå. Etter 59 minutter spilt kom Lyn på en vakker overgang der Ole Breistøl fikk stå helt alene å sette inn 3-0 med hodet! Er det en person som vet hvordan å operere i luftrom, så er det Ole Breistøl!

Det kom flere gode muligheter til begge lag, men flere scoringer ble det ikke. Kampen ender 3-0 til Lyn.

Førstkommende lørdag skal returoppgjøret spilles på Høddvoll, i det som blir sesongens aller siste kamp! Med dette utgangspunktet er alt mulig!