Siste kamp før ferien: - Bryne har et pottetett forsvar

På søndag går turen til Vestlandet og Bryne når gutta spiller siste kamp før en velfortjent sommerferie. FOTO: Lars Opstad / Kladd.no

Høye fjell, dype daler og Vestlandssveler er bare litt av det som venter oss på søndag. Mot Bryne møter vi et godt defensivt lag som kun har sluppet inn 12 mål så langt i sesongen. Det er færrest i Obos-Ligaen.

- Bryne har et pottetett forsvar, de er vanskelige å bryte ned, svarer TV2s Obos-ekspert Amund Lutnæs på spørsmålet om hva som venter Lyn.

FAKTA OM BRYNE

  • Hjemmebane - Bryne Stadion

  • Trener - Kevin Knappen

  • Stiftet - 1926

  • Fjorårets plassering - 6. plass (røyk mot Kristiansund i Eliteserien-kvalik)

  • Årets toppscorer - Duarte Miguel Ramos Moreira (6 mål)

 Og nok engang møter vi et av Jan Halvor Halvorsens tidligere lag. Halvorsen kom fra Bryne til Lyn i 2021, og skal vi tro Lutnæs blir det et hyggelig gjensyn mellom partene.

- Jan Halvor har også høy stjerne i Bryne, rykket opp med de før han gikk til Lyn. Han blir tatt godt imot på Jæren, forteller Lutnæs.

Adrian Berntsen er også et kjent navn i Bryne. Han spilte for Vestlandsklubben fra 2016-2018. Erling Braut Haaland har med andre ord vært bortskjemt med gode venstreføtter siden tidenes morgen.

Jan Halvor Halvorsen møter gamle kompiser på søndag. FOTO Lars Opstad / Kladd.no
Jan Halvor Halvorsen møter gamle kompiser på søndag. FOTO Lars Opstad / Kladd.no

Kan se enda høyere på tabellen

Bryne ligger i skrivende stund på en 5. plass på tabellen, og kun fire poeng opp til Kongsvinger som ligger øverst.

Det er med andre ord et godt lag vi skal prøve å bekjempe. Og Lutnæs tror Bryne har større ting i vente.

- Kevin Knappen har virkelig fått sving på dette Bryne-laget. Løsner det offensivt, så kan Bryne faktisk titte enda lengre opp på tabellen.

Bryne har overtaket

Dette blir langt ifra det første oppgjøret mellom Bryne og Lyn. Skal vi tro Lynhistorie.no har vi møtt bryne hele 22 ganger før. Det har endt i 10 seiere, 2 uavgjort og 11 tap. Bryne har med andre ord en knapp fordel rent historisk.

Vi må allikevel tilbake til 2010 sist vi møtte Bryne. Den kampen endte 3-1 til Vestlands-laget, og siden den gang har vi kriget oss igjennom divisjonssystemet. Nå skal vi igjen ut å krige om tre nye poeng, før guttene tar noen korte uker sommerferie.

 

EKTE FOTBALL – EKTE FANS

 

Annonse fra Obos-ligaen: