IMG_0819

Velkommen til oss, Malvin!

I sesonginnspurten har forsvaret vårt blitt ytterlig forsterket. 24 år gamle Malvin Ingebrigtsen har signert ut sesongen.

Malvin kommer fra Fana og spill i 3. divisjon. Her har Stord-gutten tilbrakt de siste knappe tre årene. Før dette spilte Malvin for moderklubben Stord. 

102 kamper, tolv mål og hele 31 gule kort har det blitt i 3.divisjon for Fana og Stord. 

Det er en meget spennende spiller som nå skal ta fatt på nye utfordringer i hovedstaden og i verdens fineste drakt. Etter 2022-sesongen ble Malvin kåret til årets spiller i Fana. Så sent som i januar ble han omtalt som "blant regionens mest spennande i sin posisjon" i avisa Sunnhordaland.

Gleder seg stort

– Jeg har alltid sett for meg at det hadde vært dritkult å spille for Lyn. Når jeg fikk tilbud om en kontrakt ut året, var det "klink" det jeg ville, sier Malvin.

Å flytte til Oslo har lenge vært planen. Malvin hadde kontrakt med Fana ut 2024, men fikk denne terminert på Deadline Day, den 31. august. 

Den 30. august spilte Malvin sin siste kamp for Fana. Dette gjør at han ikke kan spille kamp for oss før én måned senere. Det betyr at Malvin først er spilleklar til bortekampen mot Ørn-Horten lørdag 30. september. 

– Jeg trengte ikke å tenke så mye før jeg sa ja. Jeg var sikker på at dette var det riktige valget. 

Strålende førsteinntrykk

Allerede i slutten av august hadde Malvin sin første trening med resten av gutta.

– Det er en veldig fin spillergruppe, som har tatt meg veldig godt imot fra første stund. Det har hjulpet på og gjort det lettere å slippe seg litt mer fri. 

– Det virker som en gjeng med vinnerskaller. De har avgjort flere kamper på overtid, det viser mentaliteten i gruppen.

Han innrømmer at nivået i sin nye klubb er markant høyere. Nivået har han tro på at han klarer å ta raskt. 

– Det er flere hakk opp i forhold til det jeg er vant til. Det er tyngre treninger, og intensiteten er veldig mye høyere. Nå i starten gjelder det å bli vant til det. 

Fikk frysninger av Bastionen

For to år siden møtte Malvin oss når vi spilte i 3. divisjon, en kamp Fana forøvrig vant 3-1 foran 48 tilskuere på Varden Amfi. Mot Arendal var vår nysignering tilskuer på Bislett, sammen med 1889 andre. 

– Det var andre boller enn det jeg er vant til. Der var fort 1850 flere enn på de kampene jeg er vant til å spille.

– Jeg og kompisen min satt oss så nærme Bastionen som vi kom, bare for å kjenne på stemningen. Det var rett og slett spinnvilt og dritkult. Jeg fikk frysninger på hver sang de dro i gang. Det var en annen opplevelse, og en dritkul kamp. Det ga mersmak!

Helt siden møtet i 2021 har Malvin fulgt med på Lyn. Han er imponert over utviklingen i klubben siden den gang.

– Det er imponerende å se de resultatene de har fått, og det virker veldig spennende med Jan Halvor som trener. Hele opplegget og engasjementet rundt klubben virker veldig kult å spille for.

Vil ta steg som fotballspiller

– Beskriv deg selv som spiller for dem som ikke kjenner deg så godt.

– Jeg vil tro mine tidligere medspillere vil omtale meg som en ballsikker, duellsterk og spillende midtstopper. Jeg har god fysikk, og med mine 1,90 centimeter har jeg gode forutsetninger for å vinne flere dueller. 

Nå følte han tiden var moden for å ta neste steg som fotballspiller. Men å få spilletid vet han blir tøft. 

– Jeg skal være med å bidra å legge litt press på de midtstopperne som spiller nå. Det er ikke sånn at jeg har forventninger om å gå rett inn på laget. Jeg er klar over hvor gode Lyn har vært defensivt i år, og jeg vet at det er gode spillere bak der. 

– Jeg skal gjøre mitt beste og forhåpentligvis komme inn å hjelpe laget når det trengst. Vi er et lag, det er det viktigste. 

Glenn om nysigneringen.

Dette har sportslig leder Glenn å si om signeringen: 

«Ny spennende spiller inn til Lyn 1896 FK fra Fana IL. Malvin er en spennende midtstopper fra Fana IL som vi har hatt på noen treninger før både vi og Malvin ble enige om at dette er spennende for begge parter. Malvin er en spiller med god fysikk, men har også gode kvaliteter med ball etter å ha spilt store deler av karrieren sin som midtbanespiller. Dette gir oss ytterligere økt konkurranse og dybde i forsvarsleddet som er positivt i en spennende høstsesong. Vi gleder oss til å følge utviklingen til Malvin fremover i verdens fineste drakt.»

Vi gleder oss til å se deg i aksjon, Malvin! Velkommen skal du være. 

Annonse fra Obos-ligaen: