Vi er klare for første runde i cupen

Der møter vi laget som endte på plassen bak oss forrige sesong. Her kan du få frisket opp minnet om klubben.

Tross kort geografisk avstand, har klubbene ifølge Lynhistorie.com bare møttes tre ganger siden 1992. To av møtene skjedde sist sesong, i 3. divisjon.

I hjemmekampen på Nordre Åsen sto David, Ole og Daniel for målene, i det som ble en 3-1-seier. Målet til bortelaget sto Oliver Aaser Midtgård for.

I bortekampen ble det også seier. Foran 1250 tilskuere sikret vi opprykk til PostNord-ligaen. Her kan du kose deg med et gjensyn fra bortekampen

Kampen var av det innholdsrike slaget, og bydde på fire mål, seks gule og ett rødt kort. Lyn sto for både flest kort og mål. August, Ibba og David tegnet seg på scoringslisten, og hjemmelaget hadde i tillegg et selvmål. 

 God sesongåpning 

Sesongåpningen til hjemmelaget har endt i fire seiere og to uavgjort etter seks spilte kamper. Det har resultert i en tredjeplass på tabellen, med 16:2 i målforskjell. 

Laget kommer fra en 7-0-seier mot KFUM 2 i siste kamp før cupen sparkes i gang. 

- Av de seks kampene har fire vært på bortebane. Det er solid å slippe inn to mål på seks kamper, så jeg er veldig fornøyd med det, sier hovedtrener Thomas Holm. 

Holm har også fulgt med på Lyns sesongåpning.

- Vi går alltid inn for å vinne uansett hvem vi møter. Vi kjenner Lyn ganske godt fra i fjor. Det er et gjerrig og solid lag med bra kvaliteter, som er farlig på dødball. 

Den nevnte 4-0-kampen omtaler Holm som en lærepenge. Han innrømmer at det var en av hans verste opplevelser som trener for Nordstrand, på grunn av måten det skjedde på. 

Denne gangen skal Holm og gutta gjøre alt de kan for å unngå et tilsvarende kampbilde.

- Men vi skal ikke være naive, det var vi kanskje litt i fjor. Hadde vi kunnet spille den kampen om igjen, hadde jeg nok gjort en del annerledes. 

Nordstrand.jpeg
Årets lagbilde. Foto: Madeleine Valo. 

Relativt få utskiftninger

- Vi har stort sett beholdt de fleste fra i fjor. Vi har solgt Sverre Sandal (19 år) til OBOS-ligaen og KFUM. Han har spilt mye der.

Inn har noen spennende unggutter kommet. Klubben har solgt to-tre spillere, i tillegg har fjorårets kaptein Andreas Holm, og ytterlige et par sluttet.

En som ikke er borte helt enda, er storscoreren Oliver Aaser Midtgård. Spissen noterte seg for 25 mål på 24 kamper i fjorårssesongen. Det holdt til andreplass på toppscorerlisten i avdeling 1, kun slått av vår egen David Tavakoli (27 mål). 

- Han har hatt flere tilbud i vinter, spesielt fra PostNord-ligaen. Dem har han takket nei til. 

21-åringen har vært på prøvespill både hos Ham-Kam, Kåffa og andre klubber gjennom vinteren. Midtgård scoret forøvrig to i 7-0-seieren mot Kåffas andrelag sist søndag.

- Det er flere som har ham på blokka, men han ønsker å ta steget til OBOS, og ikke PostNord. Det er nok et tidsspørsmål før han blir hentet. 

Ønsker å vinne på tribunen

- Vi håper ikke det kommer like mye Lynsupportere denne gangen, sier han lattermildt mens han refererer til forrige møte.

- Vi håper det kommer flest Nordstrandssupportere. Det var mye sist kamp også, men vi følte at vi tapte både på og utenfor banen da. 

Målsetningen for cupmøtet er at så mange som mulig fra klubben og området kommer på kampen, og at Nordstrand vinner både på tribunen og på banen. 

- Vi har mobilisert ganske kraftig internt i klubben på at vi ønsker å vinne tribunekampen. 

Dagen før nasjonaldagen leder Nordstrand soleklart på antall solgte billetter. 

- Vi har solgt nærmere 400 billetter til hjemmefansen, og akkurat nå er det bare ti Lynbilletter som er solgt. 

Kjøp billetter her.

Info om arrangementet finner du her.

FAKTA OM NORDSTRAND

Stiftet

23. mars 1891

Trener

Thomas Holm, siden 2017

(Var også assistentrener fra 2014-2016)

Kaptein

Oliver Aaser Midtgård 

Formasjon

4-4-2 av typen pragmatisk

Plassering i fjorårets seriemesterskap

2.plass i 3.div avd. 1. 

- 8 poeng bak Lyn 

Fjorårets toppscorer i ligaen

Oliver Aaser Midtgård (25 mål på 24 kamper)

Stadion

Niffen

Tilleggsinformasjon 

- Ca 1900 aktive medlemmer i alderen 5-70 år, deriblant fordelt på 80 fotballag 

- Vant kongepokalen i 1902 (som Grane Nordstrand)

    Annonse fra Obos-ligaen: