Vil gi barn og unge sjansen til å oppleve et skikkelig Oslo-derby

Før byderbyet mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal Stadion har Lyns generalsponsor engasjert seg for å hjelpe med å fylle stadion. Alle barn i organisert idrett i Oslo får billetter til 50 kroner. Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Lyn og OBOS ønsker å gi alle barn og unge som er organisert i idretten i Oslo muligheten til å oppleve derbyet til en spesialpris.

Kjøp OBOS-billetten her!

- Barnefamilier har mange prioriteringer i denne dyrtiden og da kan fotballkamper fort bli en nedprioritering. Vi vil gi barn og unge en god opplevelse, så derfor hadde vi lyst til å gi så mange som mulig sjansen til å oppleve et skikkelig Oslo-derby med billetter til 50 kroner, sier Daniel Siraj, OBOS’ konsernsjef.

Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen.
Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen.

- Vil gi en ekstra dimensjon

Selv er OBOS-sjefen Viking-supporter, men i hovedstaden er Kåffa (KFUM) laget som gjelder. Han lar ikke muligheten til å sende av gårde et stikk passere.

- Rammene med fulle tribuner og stor entusiasme vil gi en ekstra dimensjon til selve kampen. Det blir et ekte Oslo-derby, hvor folket mobiliserer til byens to nest beste lag, ler han.

Billettlenke til kampen.

Roser Lyn

Uansett gleder han seg over at det mest klassiske og intense derbyet endelig er tilbake i seriesammenheng etter 15 år. Han roser Lyn for reisen vi har vært gjennom.

- Lyn er underdogen som endelig har rykket opp, etter å ha falt dypt ned og reist seg gjennom divisjonssystemet som en fugl føniks. Jeg er imponert over hva de har klart å bygge opp igjen. Tretten års reise for å komme tilbake igjen. En skal ha stamina for å klare det, mener Siraj. 

Artikkelen fortsetter under faktaboksen. 

Billettinformasjon

  • Den store mengden av billetter prises til 200 kroner for voksne og 100 kroner for barn. I tillegg tilbys barne- og ungdomslag i alle Oslos fotballklubber muligheten til å kjøpe OBOS-spillerbilletten for 50 kroner. Det vil også være et knippe rabatterte OBOS-billetter på familietribunen.

Første, ordentlige testen mot erkefienden

Før Oslo-derbyet mener han Lyn er den klare underdogen, men at det kan gi ekstra motivasjon.

- Jeg tror det blir fantastisk! Det blir den første, ordentlige testen mot erkefienden. Et Vålerenga med litt høye skuldre som kommer med høye forventninger om å være OBOS-ligaens beste lag etter å ha vært i Eliteserien i mange år, og Lyn på vei opp.

Fra møtet i cupen i fjor. Foto: Lars Opstad / Kladd.no
Fra møtet i cupen i fjor. Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Han legger til:

- Når derbyet skal spilles har begge lag rukket å få noen kamper under beltet. Da har det enten gått bra eller mindre bra, så noen kommer inn i utfordrerposisjon – det gir alltid oppskrift på en god og spennende fotballkamp.

- Har det noen gang blitt spilt en større kamp i OBOS-ligaen eller i 1. divisjon?

- Kanskje det nærmer seg et maksimalt intensitetsnivå. Det har vært mange gode oppgjør i OBOS-ligaen, men som lokalderby har du ikke hatt samme ‘schwung’ over rivaliseringen. Det var ikke samme pondus over Skeid-Kåffa i fjor, ler han.

- Dette blir noe av det mer intense vi har opplevd i OBOS-ligaen, legger han til.

Håper på folkefest

Ambisjonene for kampen må klubbene stå for, sier han.

- På vår måte ønsker vi at flest mulig kommer på kamp. Det er bare å observere at Intility har stått halvtomt i mange kamper, men det fylles ganske godt opp i rivaliseringskamper – det har vært godt fullt når de har møtt Lillestrøm.

- Når det gjelder Lyn har ikke de vært kjente for å ha den største tilhengerskaren, men de er blant de mest ivrige volummessig og har de siste to årene begynt å byge opp en mye større tilhengerskare. Det er bra for Lyn og Oslo-fotballen.

Han kommer med en bønn til supporterne til slutt:

- De mest farlige effektene kan bli hjemme. Akkurat på denne kampen må en tenke nøye gjennom hvilke forbilder man er for barn og unge som ivrige supportere – det skal være trygt å gå på kamp. Men jeg håper på mye fest og moro og jeg skal selvsagt ta med meg så mange fra OBOS jeg kan og gå på kampen. Vi gleder oss enormt til dette, avslutter OBOS' konsernsjef.

small_LYN-vif_1-2_cup2023_LarsOpstad_211 (5).jpg
Foto: Lars Opstad / Kladd.no
Annonse fra Obos-ligaen: