En merkedag for Lyn!

Vi tar et steg inn i akademiklassifisering til Norsk Toppfotball

Sportslig leder Glenn Hartmann har gleden av å informere om klubbens neste viktige satsning

«Klubben har opplevd stor sportslig suksess de siste to årene og nå er tiden inne for å intensivere arbeidet med å bygge en annen sportslig satsning i klubben – nærmere bestemt vår egen ungdomsavdeling. Arbeidet ble påstartet i fjor, men for å virkelig ta sats så er man helt avhengig av et seniorlag som spiller i en av de to øverste divisjonene som gjør at man blir en del av Norsk Toppfotball (NTF).

Gjennom Norsk Toppfotball så får man anledning til (hvis klubbene selv ønsker) å delta i Akademiklassifiseringen til NTF. Deltakelse her gir våre mest lovende og ambisiøse spillere anledning til å delta i Nasjonale tiltak og Nasjonale serier for aldersklassene 13 til 17 år i første omgang. Dette isolert er naturlig nok en meget spennende utfordring og arena hvor våre Lyn-gutter for testet seg mot noen av landets beste ungdomslag. Dette gir oss referanser og utvikling som er viktig å ta med seg videre oppover i systemet.

Ut over Nasjonale kamparenaer så innebærer Akademiklassifiseringen til NTF også en rekke andre krav som kort fortalt «tvinger» oss til å både investere i mer ressurser, men også jobbe med utvikling av klubb, trenere og spillere etter en nøye planlagt strategi og planverk for å oppnå klubbens langsiktige mål og ambisjoner. Det er ekstremt mye arbeid som skal på plass for å komme dit, men det handler om å profesjonalisere klubbens over tid slik at Lyn igjen skal bli en av landets fremste eksponenter av egenproduserte spillere.

For å ta fatt på dette arbeidet i 2024 og som et første ledd i denne satsningen så er det et krav fra NTF at klubben ansetter en Utviklingsansvarlig som er operativ fra 1 februar. Dette har vi lykkes med og jeg har den glede av å presentere Jonathan Yrjø Rinne som vår nye UA. Jonathan har de siste 5 årene jobbet i Aker-akademiet til Molde og har gjennom et av landets fremste akademier jobbet seg opp en solid erfaring rundt dette krevende arbeidet. I tillegg så har også Jonathan en fortid som spiller i klubben som gjør at han kjenner mye av historien til vår flotte klubb. Jonathan er allerede på plass og hadde sin første arbeidsdag hos oss den 15 januar. Vi ønsker Jonathan hjertelig velkommen til oss og vi gleder oss til å se resultatene av arbeidet til hele klubben over tid rundt denne viktige og spennende satsningen.»

Vi har gjort et kort intervjue med Jonathan i denne forbindelsen

Hvordan føles det å være ny Utviklingsansvarlig i Lyn 1896 FK?

«Det føles fantastisk bra! Lyn har betydd mye for meg siden jeg kom til klubben som ungdomsspiller og her fikk jeg lov til å gå gradene opp til A-laget gjennom FC Lyn Oslo. Det er en klubb med mye historie og en klubb som hører til i toppfotballen. Lyn har historisk sett vært utrolig gode på spillerutvikling, så jeg har kommet inn for å videreføre det gode arbeidet som har blitt gjort. Sammen skal vi også ta nye steg, samtidig som vi ivaretar klubbens filosofi og identitet.»

Hvorfor falt valget ditt på Lyn 1896 FK?

«Da Glenn og jeg var i dialog om denne stillingen, kjente jeg umiddelbart at dette var midt i blinken for meg. Jeg er glad i klubben og vi begge ønsker det samme for Lyn. Jeg har fått mye god erfaring og kompetanse gjennom min tid i et av landets ledende akademier (Molde FK AkerAkademiet). Nå ønsker jeg å ta med meg dette til Kringsjå, og bidra til at Lyn 1896 FK tar ytterligere steg mot å etablere seg i toppfotballen. Sammen skal vi legge et godt fundament for en god og bærekraftig utvikling av klubb, trenere og spillere i Lyn 1896 FK.»

Hvordan ser veien videre ut for utviklingsarbeidet i Lyn 1896 FK?

«Ved at vi er tilbake i toppfotballen, skal vi inn i NTFs Akademiklassifisering. Akademiklassifiseringen er et verktøy som etablerer klare standarder for arbeidet med Toppspillerutvikling. Dette er et fantastisk verktøy og program som vi kommer til å dra stor nytte av i Lyn 1896 FK. Vi skal fortsette å styrke grunnmuren for videre utviklingsarbeid i klubben, og kvalitetssikre dette arbeidet gjennom gode interne prosesser sammen med standardene etablert i Akademiklassifiseringen. Slik ønsker vi å få frem enda flere spillere til eget A-lag og til toppfotballen. Det er mye spennende i vente for Lyn 1896 FK, jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet!»

 

Annonse fra Obos-ligaen: