Les deg opp før neste kamp: - En fargeklatt som dessverre har bleknet

Den evige stadionturneen fortsetter, og på fredag er vi tilbake på Nadderud til ny "hjemmekamp" mot Mjøndalen. Foto: Leander Falkenberg.

Kampstart er kl. 19:00. Kjøp billetter her!

Mjøndalen Idrettsforening (MIF) har hatt en nedadgående kurve etter nedrykket fra Eliteserien i 2021. 9.- og 13.-plass har det blitt i Obosligaen de to siste sesongene. Etter 2 seirer, 3 uavgjort og 4 tap på de 9 første kampene denne sesongen (én kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene), ligger bruntrøyene på en foreløpig 12.-plass. Slik har kampene endt: 

 • Mjøndalen 1-1 Raufoss
 • Sogndal 3-1 Mjøndalen
 • Mjøndalen 1-1 Start
 • Mjøndalen 5-3 Vålerenga
 • Mjøndalen 1-1 Aalesund
 • Bryne 1-0 Mjøndalen
 • Mjøndalen 2-1 Åsane
 • Kongsvinger 3-2 Mjøndalen
 • Mjøndalen 1-2 Moss
Lyn-Vålereenga_1-1_OBOS_BillyBonkers_0004.jpg
Andreas Hellum spilte 63 kamper for Mjøndalen mellom 2016 og 2020. Her fra målfeiringen under byderbyet i april. Foto: Dag Standal / BillyBonkers.

Tynn og skadeplaget tropp 

- Mjøndalen har egentlig fremstått sånn som jeg hadde tenkt de kom til å fremstå. De har vært på norm, de er akkurat rundt der de "skal" være, sier Amund Lutnæs, TV 2s ekspert på Obosligaen. 

Det er lite som skiller lagene i bunnen av tabellen. Lutnæs spådde MIF til å ende nest sist i Obosligaen i sitt tabelltips før sesongen.

- De har en veldig tynn tropp. Når de i tillegg da har hatt en del skader i sesongstarten, er det selvfølgelig en del av grunnen. Men de har en skikkelig god lagmoral - det er en gjeng som er veldig klar over hvilken situasjon klubben er i. 

Laget har vært gjennom store utskiftninger etter nedrykket i 2021. 

- Mjøndalen er en fargeklatt som dessverre har bleknet de siste årene. Vi ble kjent med dem gjennom "Alle Gutta"-serien. De imponerte oss alle på reisen med Vegard Hansen og Kenneth Karlsen, men én etter én er alle ute av klubben. Den eneste som er igjen, er klubblegenden Joackim Solberg Olsen. 

Stabæk-Lyn_LF-35.jpg
Én som på ingen måter har bleknet de siste årene, er kapteinen vår. William spilte 121 kamper for Mjøndalen mellom 2016 og 2021 og sørget også for poengdeling i vår forrige kamp på Nadderud med dette hodestøtet fem minutter på overtid. Foto: Leander Falkenberg.

- Hjertet i Mjøndalen 

Én som har stått frem i sesongåpningen, er den innlånte Brann-spilleren Rasmus Holten (f. 2005). Obos-eksperten er spent på hvem Halvorsen starter med på topp mot den nesten to meter høye stopperen, og hvordan den duellen blir. 

- Han er fyrtårnet bak der. G19-landslagsspiller som er kjempeviktig for klubben, sier Lutnæs.

Han trekker også frem noen av de mer rutinerte blant nøkkelspillerne.

- Ole Amund Sveen er hjertet i Mjøndalen. Også han er kjempeviktig - han er selve bindeleddet i laget. Og Mathias Bringaker vet hva det går i, han kjenner nivået godt. 

Begge har rett i underkant av 90 Eliteserie-kamper og godt over 100 Obos-kamper hver. 

Av de unge, lovende blir en annen 19-åring nevnt. 

- Alie Conteh er interessant. Han er en berg-og-dal-bane-spiller. Fikk virkelig se hva som bodde i ham i den eventyrlige hjemmekampen mot Vålerenga.

Da ble Conteh byttet inn etter 35 minutter og scoret hattrick på en halvtime. Kampen vant MIF 5-3. 

small_Lyn-SandnesUlf_5-0_OBOS2024_TorsteinEllingsen_014.jpg
Anders Bjørntvedt Olsen er vår toppscorer i Obosligaen med fire mål. Da vi møtte Mjøndalen i Tippeligaen i 1992, var Ken Bjørntvedt Olsen, Anders' far, på banen i begge kampene for LYN. Vi vant 1-0 og 0-1. Foto: Torstein Ellingsen.

- Begynner å se litt bedre ut

Samme år som Bjørntvedt Olsen senior & Co møtte Mjøndalen i Tippeligaen, begynte Jostein Nilsen å dekke Mjøndalen. Nilsen er sportsjournalist i Drammens Tidende. Slik beskriver han MIF-utgaven anno 2024:

- Det er et spennende lag med mange unge spillere, mikset med noen etablerte. De har et veldig spennende mannskap når alle er skadefrie, sier Nilsen. 

Også han trekker frem at MIF har en tynn stall som et problem.

- I år, som i fjor, er de veldig preget av skader i en tynn tropp. De har hatt syv-åtte spillere ute på det verste i vårsesongen, men det begynner å se litt bedre ut nå. 

Nilsen mener MIF nå står overfor et skillepunkt. 

- Det blir spennende å se om de vil ta veien opp mot Eliteserien igjen, eller om de kommer til å kjempe om å unngå nedrykk ned til PostNord-ligaen i sesongene fremover, sier han og legger til: 

- Det er så små marginer om du blir topp seks eller havner i nedrykksstriden i Obosligaen. 

Stabæk-Lyn_LF-12.jpg
Vi hadde som alltid helt enorm støtte på tribunen i vår forrige kamp på Nadderud. Tre kamper har vi spilt på Nadderud så langt denne sesongen - to som hjemmelag, én som bortelag. Alle har endt med uavgjort. Foto: Leander Falkenberg.

- Må bli flinkere i begge bokser

9 av våre 14 poeng har vi tatt på "hjemmebane". Mjøndalen har tapt alle sine tre bortekamper i serien. Begge lag går inn i kampen med tap i bagasjen. 

- MIF må bli flinkere i begge bokser - det har vært litt for dårlig til nå. Det har vært mye bra i banespillet, men de setter for lite sjanser, og det har blitt for mye unødvendige baklengs og personlige feil, poengterer Nilsen. 

Etter at MIF nærmer seg ferdigspilt en tredjedel av sesongen, trekker han frem den 23 år gamle midtstopperen Sondre Skogen som lagets beste så langt. 

- Han fremstår tryggere enn før og har vært den jevneste og beste spilleren til nå. Gjør få feil og er krumtappen (viktigste personen) bak der.

Ellers mener Nilsen at det har vært mye variert kost, og legger til at skader naturligvis har bidratt til at samspillet ikke har fått satt seg helt. Han roser imidlertid én som nylig har kommet tilbake fra skade: 

- Meinhard Olsen (ving) tok korsbåndet i starten av mai i fjor, og kom tilbake nå i april. Han har blitt bedre og bedre for hver kamp og er viktig i angrepsspillet til Mjøndalen. 

Kjøp billetter til kampen her! 

Tall og fakta om Mjøndalen

 • Kaptein: Ole Amund Sveen, i Joackim Olsen Solbergs skadefravær.

 • Formasjon: 3-5-2.

 • Trener: Kevin Nicol. Vært i Mjøndalen siden 2020 og tok over som hovedtrener i 2022. Har tidligere trent Asker.

 • Fjorårssesongen: 13.-plass i Obosligaen med 37 poeng etter 10 seirer, 7 uavgjort og 13 tap. 39-42 i målforskjell.

 • Fjorårets toppscorer: Kristian Strømland Lien, 10 mål. Ble solgt til nederlandske Groningen i sommervinduet.

 • Møttes 19 ganger siden 1963 i Tippeligaen, 1. divisjon, 2. divisjon og NM. Fasit: 8 seirer, 1 uavgjort og 10 tap. Siste obligatoriske kamp var i Cupen i 2013. Siste seriekamp var i 1. divisjon i 1996.

 • Har spilt flere sesonger på øverste nivå, sist i 1992, 2015, og fra 2019 til 2021.

Annonse fra Obos-ligaen: