Lyn slår Mjøndalen 4-0

Lørdag 16. mars spilte vi vår fjerde treningskamp for året i deilig snøvær. Den endte med en 4-0 seier over Mjøndalen.

Det er et deilig snøvær vi våkner til på østlandet lørdag morgen. Noe som gjør at kampen blir utsatt med én time. Det gir seg heldigvis litt utover og det blir til slutt fine spilleforhold. Jan Halvor Halvorsen gjør ingen endringer på laget fra sist kamp mot KBK.

Hans utvalgte fra start var: Alexander Pedersen, Håvard Meinseth, William Sell, Daniel Schneider, Jørgen Sjøl, Even Bydal, Henrik Kristiansen, Tobias Myhre, Mathias Johansen, Andreas Hellum og Anders Bjørntvedt Olsen.

Disse var med på benken: Viktor Engh, Herman Solberg Nilsen, Jonas Skulstad, Malvin Ingebrigtsen, Adrian Berntsen, Brage Hylen, Jakob Hanstad, Julius Skaug, Christopher Lindquist og Ibba Laajab.

De første ti minuttene har Mjøndalen føringen, men Lyn henger på, som sørger for at de ikke kommer til noen store målsjanser. I det 12. minutt får Mjøndalens spiller nr 4 direkte rødt kort når han fratar Mathias Johansen en åpenbar scoringsmulighet som siste mann.

Kampbildet snur når Mjøndalen må spille med 10 mann de siste 78 minuttene. Lyn styrer det meste av spillet og kommer til flere sjanser. I det 32. minutt snapper Andreas Hellum opp en feilpasning og setter Mathias Johansen alene mot keeper. 0-1.

Få minutter senere spiller Lyn seg igjennom på midten. Det er noen herlige kombinasjoner før Tobias Myhre setter den i nettet. 0-2.

På overtid av første omgang står Lyn høyt og vinner flere dueller i gunstig posisjon. Ballen havner hos Andreas Hellum innenfor 16. meteren. Der er han god, etter å kjempet seg forbi en forsvarsspiller setter han den kontrollert til side for keeper. 0-3.

Går til pause på stillingen 0-3.

Artikkelen fortsetter under bilde.

Det er et preget Mjøndalen lag som kommer ut fra pause. Andre omgang fortsetter som første sluttet. Lyn dominerer stort sett hele omgangen. Mjøndalen får trillet litt ball innimellom, men noen farlige sjanser blir det ikke ut av det.

I det 62. minutt gjør vi våre første spillerbytter. Inn kommer Herman Solberg Nilsen, Adrian Berntsen og Jacob Hanstad. Ut går Mathias Johansen, Håvard Meinseth og Tobias Myhre.

Flere bytter skal det bli. I det 76. minutt gjør vi enda tre bytter. Inn kommer Julius Skaug, Ibba Laajab og Christopher Lindquist. Ut går Even Bydal, Anders Bjørntvedt Olsen og Andreas Hellum.

Skaug, Ibba og Solberg Nilsen får sine første minutter i pre-season, da de alle har vært ute med skade. De ser, heldigvis for oss, ut til å være klare for seriestart om 15 dager.

De siste byttene kommer i det 82. spilleminutt. Halvorsen velger å gjøre et rent midtstopperpar bytte. Ut går derfor kaptein William Sell og Daniel Schneider. Inn kommer nykommer Jonas Skulstad og Malvin Ingebrigtsen.

I det 89. minutt blir Jørgen Sjøl spilt opp utpå kanten. Innlegget kommer langs bakken mot fem meteren. Der er både Adrian Berntsen og en Mjøndalen spiller. Vanskelig å si hvem som tupper den inn i mål, så vi velger å gi den til Adrian. 0-4.

Kort oppsummert gjennomfører Lyn en solid treningskamp. Mange gode oppbygde angrep. Lyn er opptatt av å holde ball i laget, og det fungerer godt mot Mjøndalen, som blir løpende mye imellom. Jan Halvors menn utfører kampplanen bra med gode kombinasjoner og godt pasningsspill. Bakover styrer vår kaptein William Sell skuten, og hadde god kontroll på de få mulighetene hjemmelaget kom til. Alexander Pedersen hadde en rolig dag på jobben.

Kampen ender med 4-0 seier.

Funfacts: William Sell, Andreas Hellum og Ibba Laajab har alle tidligere spilt for Mjøndalen IF.

Vinterens treningskamper for Mjøndalen:
2-1 seier over Strømsgodset IF.
0-0 mot LSK og Moss.
3-2 tap mot Odd.

Lovende takter det de viste i går. Seriestart om 15 dager. Kjøp sesongkort idag!

Kampfakta:

Mjøndalen - Lyn 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Mathias Johansen (32), 0-2 Tobias Myhre (39), 0-3 Andreas Hellum (46), 0-4 Adrian Berntsen (89)