Poengdeling i sesongens første hjemmekamp: - Jeg er stolt av spillergruppa

Første poeng i OBOS-Ligaen 2024 ble sikret på lånt hjemmebane i Stabæk. FOTO: Leander Falkenberg.

Søndag formiddag tok vi imot Kongsvinger til vår første hjemmekamp for sesongen.

På lånt stadion i Stabæk fikk de oppmøte se et revansjelystent Lyn-lag slå tilbake etter 3-0 tapet for Moss i første serierunde.

Havnet under

Det var Hedmarkingene som kom best i gang på Nadderud, og etter 22 minutter spilt satte Kongsvingers` Lucas Haren inn kampens første mål.

En uheldig klarering gjorde at Haren fikk skyte upresset fra 16 meter og et utakbart skudd satte Kongsvinger i føringen. Men ledelsen tok de ikke med seg i garderoben.

Første mål i Lyn-drakt

FØRSTE LYN-MÅL: Her setter Mathias Johansen sesongens første scoring. FOTO: Leander Falkenberg.

Like før pause var det duket for Lyn-magi på Nadderud. En nydelig dragning av Henrik Loholt Kristiansen spilte Mathias Johansen alene ute til venstre.

Johansen trakk skudd fra 17 meter, som med en retningsforandring fant veien til nettet.

Flere mål ble det ikke på Nadderud, men etter 85 minutter spilt ble Fredrik Holme tildelt sitt andre gule kort. Kongsvinger holdt unna med en spiller mindre på banen, og dermed var poengdelingen et faktum.

Kampfakta:

• Lyn – Kongsvinger 1-1 (1-1)

• Nadderud Stadion

• OBOS-Ligaen

• Mål: 0-1 Lucas Haren (22), 1-1 Mathias Johansen (44)

• Gule kort: Lars Gerson, Andreas Hellum, Even Bydal, Fredrik holme (x2).

- Utvikling og læring

Etter kampen var det en fornøyd Jan Halvor Halvorsen som møtte opp til intervjuer.

- Jeg er strålende fornøyd med gjennomføringen av spillerne. Alt går på utvikling og læring for en litt urutinert spillergruppe i Obos-Ligaen, forteller Halvorsen.

Hele intervjuet ser du på Lyns Facebook og Instagram.

Høydepunkter fra kampen ser du her!

Lagoppstilling Lyn:

Alexander Pedersen

Herman S. Nilsen - Daniel Schneider - William Sell (K) - Jørgen V. Sjøl

Tobias Myhre - Even Bydal - Henrik L. Kristiansen

Anders B. Olsen - Andreas Hellum - Mathias Johansen

Benk: Victor Engh, Jonas Skulstad, Ibba Laajab, Håvard Meinseth, Brage Hylen, Adrian Berntsen (60), Jacob Hanstad (74), malvin Ingebrigtsen (83), Julius F. Skaug (83).

Neste kamp

Vi spiller neste kamp allerede førstkommende onsdag. Da tar vi den korte turen bort til Heming og første runde i Cupen.

Møt opp og støtt guttene til årets første cup-kamp kl 18:00 på Hemingbanen.