Velkommen hjem, Ole!

I fjor tok Ole Breistøl det vanskelige valget med å sette studier i Danmark over fotballen, men nå gjør 26-åringen comeback i verdens vakreste drakt.

Nei, dette er ikke en "clickbait"-artikkel og datoen er ikke 1. april. Ole Breistøl flytter tilbake til Oslo og skal spille for Lyn igjen.

Ole kom til klubben i 2022 med en tydelig x-faktor og en nese for målpoeng. I fjor ble det ni mål og hele 11 målgivende, der tre av scoringene kom i kvalikkampene mot Hødd og Tromsdalen.

Under kvalifiseringen pendlet Breistøl mellom Oslo og København for å avlegge eksamener, og 26-åringen kunne i avskjedsbrevet fortelle at det var en vanskelig og utfordrende periode. Nå flytter han tilbake til Oslo og fortsette karrieren i Lyn.

small_Lyn-Orn-Horten_2-1_2023_LarsOpstad_090.jpeg
Ole Breistøl i kjent driv langs høyrekanten på Bislett! FOTO: Lars Opstad / Kladd.no

- Jeg tok en vurdering ganske raskt etter forrige sesong og skjønte fort at jeg ikke kunne gi meg med fotballen. Planen var først å sikte seg inn mot pre-season i Danmark, men etter en helhetsvurdering valgte jeg å flytte tilbake til Oslo, forteller Breistøl som har trent med Lyn de siste ukene.

- Nå har jeg vært her i snart en måned og blitt enig med klubben om å skrive under ny kontrakt, noe som gleder meg veldig, legger 26-åringen til som ble en publikumsfavoritt på de to årene han var i klubben.

- Tatt store steg

Siden desember i fjor har Breistøl sett sine gamle lagkamerater ta store steg, og kan fortelle at det ser enda bedre ut på trening.

- En ting er å se at guttene tar nivået gjennom tv-skjermen, men nå som jeg har vært her litt og trent med dem – det er først da du merker at alle har tatt store steg, forteller Breistøl.

- Hvordan kjennes din egen kropp, og hvordan blir det for deg å ta OBOS-nivået etter noen måneder av med fotball?

- Jeg har trent godt og vedlikeholdt formen slik at jeg kunne fortsette med fotball. Som sagt var jeg sikker på at jeg ville fortsette med fotball, og jeg hadde ikke kommet tilbake om jeg ikke hadde hatt en god følelse på dette, konstanterer han.

small_LYN-vif_1-2_cup2023_LarsOpstad_120.jpeg
- Jeg gleder meg til å komme tilbake, forteller Breistøl etter signeringen. FOTO: Lars Opstad / Kladd.no

Gleder seg

Breistøl gikk under navnet "Oledinho" på slutten av forrige sesong grunnet sine tekniske ferdigheter. Nå gleder han seg stort til å komme tilbake på Bislett, dra på seg drakta og herje foran bastionen igjen. Men det kan hende vi må vente litt før vi ser driblefanten på A-laget.

- Hovedsaklig skal jeg være tilbake for fullt etter ferien, men kommer det sykdommer, skader eller andre ting før det så skal jeg være klar, sier Breistøl.

Og klarer du ikke vente til august kan vi komme med en god nyhet: Ole Breistøl er med i troppen til Lyn 2 som spiller på Kringsjå i kveld kl 20:15 mot Grüner!

- Strålende fornøyde

Sportslig leder Glenn Hartmann om signeringen: 

"Vi er selvfølgelig strålende fornøyde med at Ole er tilbake i LYN. Nå er det viktig at vi bygger Ole opp sakte, men sikkert slik at han kommer seg tilbake i godt gammelt slag. Ole har savnet fotballen og LYN og vi har savnet Ole. En meget god spiller og en person som passer godt inn i en allerede flott gruppe. For interesserte så kan man allerede i kveld kl. 20.15 se Ole i aksjon for LYN 2 sammen med en rekke andre spillere fra a-laget.»

EKTE FOTBALL - EKTE FANS

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: